Hurrá!

hooray

megrendelésünket helyeztük el. Küldtünk neked egy e-mailt.

Bezárás

Saját kosár

A mintája

Válassza ki a megrendelendő mintát

cashback

Tekintse meg az Önnek megfelelő ajánlatokat!

Válassza ki a szállítási címet

Előre elkészíthető ételek a mozgalmas ünnepi időszakra

DesktopImage
0
Készítsük el előre ezeket az egyszerű ünnepi ételeket, hogy aztán több idő maradjon szeretteinkre!

Amikor az ünnepek alatt barátok és családtagok érkeznek hozzánk vendégségbe, nem szeretnénk az időnk nagy részét a tűzhely mellett tölteni, kimaradva a beszélgetésekből és mókából. Tekintsük hát meg ezt az öt előre elkészíthető ételreceptet, hogy amikor ténylegesen eljön az idő, kiszabadulhassunk a konyhából és magunk is élvezhessük az ünnepeket!

Vendégbarát reggeli
A mai menü: Svédasztalos reggeli
Ha egyszerre több embert ültetünk asztalhoz, az alábbi recept tökéletes megoldásnak bizonyulhat: egy könnyen elkészíthető étel, amely mindenkinek tetszeni fog!

Elkészítése:
1. Egy nagyméretű serpenyőben süssünk ropogósra kolbászkarikákat és chorizo kolbászt/füstölt szalonnát.
2. Egy nagyméretű tálban verjünk fel 8 tojást, majd adjunk hozzá körülbelül 6 dl tejet, két kávéskanál dijoni mustárt, egy csipetnyi sót, illetve vajat. Mindebbe keverjünk bele kb. 3 dkg reszelt trappista sajtot, némi zöldséget és gombát.
3. Szeleteljünk fel fél kg francia bagettet, majd szórjuk szét a szeleteket egy bevajazott sütőtálcán. Először fedjük be a kolbászokkal, majd ezt követően a tojásos keverékkel.
4. A sütőtálcát helyezzük egy közepes hőfokra beállított sütőbe, és süssük kb. 45 percig, vagy amíg a tojások teljesen át nem sültek. 

Egyszerű party étel
A mai menü: Fűszeres garnélapástétom
Ez az ízletes, vajas, kenhető garnélás étel csupán öt hozzávalót igényel, ráadásul bátran tárolhatjuk a fagyasztóban akár három héten keresztül is. Ropogós kenyéren, pirítóson vagy kekszen, igazán mennyei előétel!

Elkészítése:
1. Egy nagy méretű serpenyőben olvasszunk meg két evőkanál vajat. Adjunk hozzá kb. ½ kg nyers, pucolt gartnélarákot és süssük két percen át, vagy ameddig késznek nem látjuk.
2. Adjunk hozzá két evőkanál brandyt vagy száraz sherryt, majd hagyjuk forrni kb. 30 másodpercig.
3. Öntsük az egészet egy konyhai robotgépbe, majd finoman mixeljük el.
4. Adjunk hozzá két evőkanál friss citromlevet, 4 evőkanál vajat, egy kevés sót, borsot, majd forgassuk át még egyszer a robotgépben, amíg homogén állagú masszát nem kapunk.
5. Öntsük a teljes keveréket három tiszta tálkába, majd fedjük le folpackkal, amit nyomjunk rá a garnélapástétom felszínére. Az elkészült étel három napig tárolható hűtőszekrényben, fagyasztóban pedig természetesen még tovább.

Köret egy kissé megspékelve
A mai menü: Citrusos vörösáfonyaszósz
Már egy egészen apró mennyiség ebből a finom köretből is igazán feldobhatja karácsonyi ételeinket, ráadásul tökéletes társa lesz a maradékként meghagyott pulykának vagy melegszendvicseknek. Kipróbálhatjuk zabkásába keverve, de sajttorta tetejére kenve is elérhető vele a ,,hűha” hatás. Mindezek felett ezt a finomságot légmentesen lezárva akár egy hétig is tárolhatjuk a hűtőszekrényben. Ha picivel többet készítünk belőle, akár ajándékba is adhatjuk valakinek!

Vörösáfonyát könnyedén vásárolhatunk ázsiai boltokban vagy nagyobb szupermarketekben.

Elkészítése:
1. Egy lábasban keverjünk össze kb 70 dkg fagyasztott vörösáfonyát 30 dkg cukorral, reszelt narancshéjjal, valamint kevés fahéjjal és gyömbérrel.
2. Közepes lángon forraljuk fel, majd vegyük takarékra és lassan pároljuk még körülbelül 25 percen keresztül. 
3. Vegyük le a tűzhelyről, és mielőtt befőttes üvegekben hűtőszekrénybe tennénk, keverjünk bele 2 dl frissen facsart narancslevet. 

Elakadt indító
A mai menü: Sütőtökkrém leves shiitake gombával
Az egyszerű sütőtökkrém levest igazán különlegessé tehetjük a shiitake gombával, amit szintén megtalálunk ázsiai üzletekben és nagyobb szupermarketekben.

Elkészítése:
1. Helyezzünk sútőtálcára egy negyedekbe vágott sütőtököt, egy kisebb fej vöröshagymát, 2 db shiitake gombát és egy gerezd fokhagymát. Locsoljuk meg olívaolajjal és süssük sütőben körülbelül 30 percen keresztül.
2. A megsült zöldségeket helyezzük át egy főzőedénybe, és öntsük fel egy leveskockából készített alaplével. Amikor felforrt, vegyük le a tűzhelyről és kézi botmixerrel mixeljük selymes állagúra. Tegyük vissza még pár percre a tűzhelyre, sózzuk, borsozzuk tetszés szerint.
3. Pirított tökmaggal vagy baconnel tálaljuk!

Könnyen elkészíthető előétel
A mai menü: Kuktában főzött csülöksonka
Ez a lassú főzéssel készült recept egy igazi mestermunka, és nemcsak nagyon finom, de könnyen is elkészíthető, ami nagy előny. Ráadásul a mosogatás is gyerekjáték lesz utána, mindössze egy csepp Jar Platinum folyékony mosogatószerre lesz szükségünk , és edényeink újra csillognak!

Elkészítése:
1. Helyezzük a csülöksonkát kuktába.
2. Kenjük át a tetejét vörösáfonya szósszal.
3. Turmixoljunk el egy konzerv ananászt a levével együtt, majd adjuk a csülöksonkához és főzzük 8 órán keresztül.
4. Amint elkészült, helyezzük a hűtőbe, akár három napig is eláll. Ha később szeretnénk felhasználni, tegyük a fagyasztóba! 

Önnek mi a kedvenc ünnepi recepjte? Ossza meg velünk hozzászólás formájában, majd további ötletekért látogasson el a JAR oldalára!

0

Szeretne hozzászólást írni?

Szerintünk szeretni fogjuk