Fagylalt készítés házilag
HOZZÁVALÓK (4 személyre)
- 750g eper (plusz öt szem a díszítéshez)
- 375 ml kókuszkrém (ezt tejszínnel helyettesíthetjük)
- 100 g nádcukor
- 1 lime (zöldcitrom) leve
- 1 vaníliarúd
- 1 magas falú, fém tál
ELKÉSZÍTÉS
1. Miért vásároljunk drága konyhai gépeket, ha évente csak kétszer vennénk elő?
2. Ehhez a fenséges, házi készítésű eper fagylalthoz nem kell mást tennünk, mint:
3. Csumázzuk ki az epreket és egy óra hosszára áztassuk be a szemeket a nádcukorból, a lime levéből, és a kikapart vaníliarúd belsejéből elkészített „pácban”.
4. Villával törjük össze az epreket, majd passzírozzuk át szűrőn.
5. Az eperpürét keverjük össze a kókuszkrémmel.
6. Szeleteljük fel a maradék eperszemeket, és adjuk hozzá a keverékhez.
7. A keveréket kanalazzuk egy fém tálba és helyezzük a mélyhűtőbe! Hagyjuk hűlni 2-4 órán át.
8. Miután kivettük, hagyjuk a fagylaltunkat egy kicsit megpuhulni, majd az igazi fagyizós hangulat kedvéért. adagoljuk gombócokban!