Fagylalt készítés házilag

Otthon
3/10/2018
Jó fagyit nem csak cukrászdákban lehet vásárolni! Ha eddig még nem próbálkoztunk a készítésével, most itt az ideje egy hűsítő eperfagyinak!

HOZZÁVALÓK (4 személyre)

  1. 750g eper (plusz öt szem a díszítéshez)
  2. 375 ml kókuszkrém (ezt tejszínnel helyettesíthetjük)
  3. 100 g nádcukor
  4. 1 lime (zöldcitrom) leve
  5. 1 vaníliarúd
  6. 1 magas falú, fém tál

ELKÉSZÍTÉS

1. Miért vásároljunk drága konyhai gépeket, ha évente csak kétszer vennénk elő?

2. Ehhez a fenséges, házi készítésű eper fagylalthoz nem kell mást tennünk, mint:

3. Csumázzuk ki az epreket és egy óra hosszára áztassuk be a szemeket a nádcukorból, a lime levéből, és a kikapart vaníliarúd belsejéből elkészített „pácban”.

4. Villával törjük össze az epreket, majd passzírozzuk át szűrőn.

5. Az eperpürét keverjük össze a kókuszkrémmel.

6. Szeleteljük fel a maradék eperszemeket, és adjuk hozzá a keverékhez.

7. A keveréket kanalazzuk egy fém tálba és helyezzük a mélyhűtőbe! Hagyjuk hűlni 2-4 órán át.

8. Miután kivettük, hagyjuk a fagylaltunkat egy kicsit megpuhulni, majd az igazi fagyizós hangulat kedvéért. adagoljuk gombócokban!