Fekete bab és sütőtökkrém leves recept

Otthon
3/10/2018
A fekete szemű bab erőteljesen fel tudja dobni a klasszikus sütőtökkrémlevest.

Elkészítése egyszerű és tökéletes egy hétköznapi vacsorára.

Hozzávalók (4 személyre)

  • 250 g fekete szemű bab
  •  1,5 kg héjas sütőtök, szeletekre vágva
  •  60 g vaj
  •  2 evőkanál barna cukor
  •  2 db fahéj rúd
  •  2 db felvágott hagyma
  •  1 liter erőleves kockából készült alaplé
  • 1 db babérlevél
  • Tengeri só és fekete bors
  •  A tálaláshoz
  • Főzőtejszín
  • Koriander levelek

Elkészítés

1. A fekete szemű babokat áztassuk be éjszakára. Öntsük le róluk a vizet, majd a zacskón található utasítások alapján főzzük meg a babot. A vizet ismét öntsük le róla, majd tegyük félre.



2.  A sütőt melegítsük elő 200°C-ra. Helyezzük a sütőtököt egy sütőlapra, kenjünk rá vajat, szórjuk meg a cukorral, tegyük rá a két fahéj rudat, majd süssük 30-40 percig, míg kissé meg nem barnul.



3. A tököt vegyük ki a sütőből, tegyük félre, majd amikor kihűlt, távolítsuk el róla a héját. A hagymát dinszteljük üvegesre egy kevés vajban, majd adjuk hozzá a tököt. Dobjunk bele a babérlevelet, fedjük le az ételt, majd pároljuk azt 20 percig.



4. Ezt követően hagyjuk az ételt kissé hűlni, távolítsuk el a babérlevelet, majd turmixoljuk a tököt folyékony halmazállapotúvá. Öntsük össze a babbal, majd együtt is keverjük őket egy ideig.



5. A tálaláshoz: A levest öntsük tányérokba, majd ízesítsük friss korianderrel és egy kevés tejszínnel!



Ajánlott bejegyzések:

Sertéstarja és aszalt gyümölcsök receptek
A tarjához kiválóan illik a Portói édeskés íze.