Foltok eltávolítása ruhából


Otthon
20/08/2019
Hogyan tűntessük el az ételfoltokat? A leggyakoribb és legbosszantóbb foltokat többnyire az ételek ejtik a ruhákon. Íme néhány ötlet ahhoz, hogyan szabaduljunk meg tőlük gyorsan és hatékonyan!

Általános szabály:
Ha nem áll módunkban a foltot azonnal kezelni, megeshet, hogy beszárad. Ez azonban csak a múltban jelentett problémát, a mostani Ariel mosószerek a beszáradt foltokkal is képesek elbánni, legfeljebb Ariel Professional folteltávolítóval történő előkezelést igényelnek.

Tudnunk kell azt is, hogy melyik foltot tisztítsuk forró, meleg, vagy hideg vízzel ahhoz, hogy eltűnjön. A meleg víz ugyanis bizonyos esetekben - főleg protein alapú foltok esetében - csak méginkább elmélyíti a foltot a szövetekben. Az Ariel a legtöbb folttal már 30 fokos vízben is elbánik.

A folteltávolítás művelete során mindig olvassuk el a ruhák címkéin, valamint a folteltávolító termékeken feltüntetett utasításokat!

Folteltávolítás során a foltot a szövet visszáján kezeljük, hacsak nem másképp szól az erre vonatkozó utasítás.

Az ételmaradványokat ha lehet, először kaparjuk le az anyagról, kivéve ha azt tapasztaljuk, hogy ettől méginkább elkenődik.

Meleg vízzel kezelendő foltok
hús- és zsírfoltok/desszertek/majonéz/fűszerek: chili/curry/mustár
Noha az általuk keletkezett foltok komolynak tűnhetnek, azonban aggodalomra semmi ok! Áztassuk a szövetet Ariel mosóporos oldatba, majd az anyag színének megfelelő Ariel mosószerrel végezzük el a mosást a ruha címkéjén feltüntetett módon. Az Ariel patyolattisztává varázsolja a ruhákat és segít megőrizni azok ragyogását.

Hideg vízzel kezelendő foltok
paradicsom/ketchup/szószok/bébiétel/gyümölcsök
Áztassuk be a ruhát 1 órán keresztül hideg vízbe, majd mossuk ki a megszokott módon Ariel mosószerrel, a ruha címkéjén feltüntetett utasításnak megfelelően.

Ezt a cikket a mosás szakértője hozta el Önnek.

Amennyiben szeretne további írásokat olvasni az Ariel márkától, kattintson az alábbi linkre: Ariel