Hurrá!

hooray

megrendelésünket helyeztük el. Küldtünk neked egy e-mailt.

Bezárás

Saját kosár

A mintája

Válassza ki a megrendelendő mintát

cashback

Tekintse meg az Önnek megfelelő ajánlatokat!

Válassza ki a szállítási címet

Forró csokoládé, az ősz megmentője

Forró csokoládé, az ősz megmentője

0
Az esős, szürke időben talán semmi sem esik jobban, mint egy igazi finom forró csokoládé. Felkutattuk a legjobb helyeket, ahol megkóstolhatjuk, de szuper receptjeink is vannak az otthoni elkészítéshez. 
A téli zimankóban ki ne vágyna egy pohár forró csokoládéra? Na de hol kapható a legfinomabb, és melyik receptet próbáljuk ki, ha otthon készítünk ilyen italt? 
Először is tudnunk kell, hogy milyen az igazi forró csokoládé. Az biztos, hogy nem egyszerűen meleg kakaó. Mindig étcsokoládéból készül, és abból is a legjobb minőségű, magas kakaótartalmú fajtából. Az ital legnagyobb részét a minőségi kakaó teszi ki, emellett van még benne víz és egy kevés tej vagy tejszín. 

A legjobb forró csokizók Budapesten
A Csokoládiában kérhetjük a mennyei csodát ízesítés nélkül, de fogyaszthatjuk chilivel, szegfűszeggel, mogyoróval, mandulával, vaníliával és karamellel, de még a klasszikus forró csokoládéra is kapunk tejszínhabot és csokireszeléket. A 2005-ben nyitott Noir Chocobarban ámulatba ejtően nagy a választék, hiszen több mint százféle ízesítés közül választhatunk. A csokoládé egyik igazi birodalma az Azték Choxolat, ahol igazi kakaóból és olvasztott csokoládéból készül a forró csoki. Ha azt akarjuk, hogy igazi csokis élményben legyen részünk, az Ahoy! is tökéletes választás. Kipróbálhatjuk a banános, kókuszos, mentás, karamellás és mogyorós ízeket, az étcsokoládé 70, a tejcsokoládé 46, a fehér csokoládé pedig 28 százalékos. A tejszínhabra tehetünk cukorkát, karamellt, háztartási kekszet vagy akár pillecukrot. Baráti áron csokizhatunk a Csészényiben, ahol a megszokott ízesítések mellett válaszhatunk szilvás-fahéjasat, pillecukrosat, grillázsosat, mézeskalácsosat, narancsosat és konyakmeggyeset is. 

A tökéletes alaprecept
30 gramm csokoládéhoz számoljunk 1,5 dl zsírosabb tejjel, de a tej felét kiegészíthetjük tejszínnel is.
A tejet egy lábosban forrósítsuk fel és tegyünk bele magas kakaótartalmú (70-80 %-os) csokoládét. A legjobb, ha csokoládépasztillát használunk. Ízlés szerint tegyünk bele cukrot, és melegítsük össze!
Felnőtteknek
Fahéjas-rumos
Hozzávalók: 2 dl tej, 1 dl tejszín, 1 csapott evőkanál méz, 1 rúd fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál cukrozatlan minőségi kakaópor, 6 dkg étcsokoládé, 3 cl rum
Elkészítés:
Felforrósítjuk a tejet, belekeverjük a fahéjat, a kakaót, az étcsokit és a vaníliás cukrot. A tűzről levesszük, 1-2 percig kevergetjük, majd lassan hozzáadjuk a mézet, a tejszínt és a rumot.
Krémlikőrős-mentás
Hozzávalók: 5 ml ír krémlikőr, 2,5 ml borsmentás pálinka vagy mentalevél, 2 dl tej, 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál cukor, pici só
Elkészítés:
A tejet felmelegítjük. Amikor forráshoz közeli állapotba ér, hozzákeverjük a kakaóport, a cukrot és a sót, majd addig keverjük, amíg minden feloldódik. Hozzáadjuk az ír krémlikőrt és a borsmenta pálinkát, majd lehúzzuk a tűzről. A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal.

Vörösboros
Hozzávalók: 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 2,5 dl tej, 1 evőkanál fahéj, 1 dl vörösbor, 1 evőkanál barna cukor, fél doboz sűrített tej, csipetnyi Cayenne-bors
Elkészítés:
Az összes száraz hozzávalót összekeverjük, hozzáadjuk a tejet, a bort és a sűrített tejet, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg gőzölögni kezd a keverék. Ne hagyjuk felforrni, mert könnyen leéghet! Pillecukorral, fahéjjal és csokoládéreszelékkel megszórjuk a tetejét.

Gyerekek kedvencei
Pillecukros
Hozzávalók:
2 dl tej, 1 dl tejszín, 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor, 1 púpos teáskanál cukrozott kakaópor, 1 kiskanál vaníliás cukor, szegfűszeg, fahéj, pillecukor
Elkészítés: A tejet felmelegítjük a szegfűszeggel és a fahéjjal. Amikor még nem forr, hozzáadjuk a kakaóporokat, a vaníliás cukrot és a tejszínt. Pár percig főzzük, leszűrjük, bögrében tálaljuk, a tetejére pedig ráhelyezzük a grillezett pillecukrokat.
Nutellás
Hozzávalók:
2,5 dl tej, 2 evőkanál mogyorókrém, tejszínhab, folyékony csokoládé
Elkészítés: A tejet lábosban felmelegítjük, de nem forraljuk. Hozzáadjuk a mogyorókrémet, és addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad. Az italt pohárba töltjük, tejszínhabbal és a csokoládéval díszítjük.
Miből igyuk?
Kutatások szerint az sem mindegy, milyen színű bögréből kortyolgatjuk kedvenc italunkat. A forró csokinak állítólag a narancssárga és krémszínű csészékben a legfinomabb az íze. A tanulmány szerint a tálaláshoz használt edény ugyanis fokozhatja az ital ízét és aromáját.

0

Szeretne hozzászólást írni?

Szerintünk szeretni fogjuk