Gombaleves receptek


Otthon
22/02/2021

A gombaleves egész évben kínálható főétel, de tálalhatjuk hideg vagy meleg előételként is.

Próbálja ki ötleteinket és újítson főzési szokásain, hogy a klasszikus receptből egy gourmand étel kerekedjen.

HOZZÁVALÓK (4 személyre)

  1. 3 evőkanál olívaolaj
  2. 2 kisebb méretű, kockára vágott vöröshagyma
  3. 1 evőkanál zúzott fokhagyma
  4. 12 közepes méretű, apróra vágott gomba
  5. 4 evőkanál frissen aprított petrezselyem só és bors
  6. 750 ml csirkehús-, vagy zöldségleves alaplé (leveskockából)

ELKÉSZÍTÉS

  1. Egy nagyméretű lábasban vagy fazékban melegítsük fel az olívaolajat, közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, és 15 percig dinszteljük puhára és üvegesre. Keverjük bele a gombát és amikor az felére zsugorodik, öntsük hozzá a hús-vagy zöldséglevet, tegyük bele a sót és borsot.
  2. Hagyjuk forrni a levest, ezután vegyük a lángot takarékra és párologtassuk még 15 percig., majd Braun Multiquick 7 botmixer segítségével mixeljük el. (A botmixer új sebességfokozatainak köszönhetően tetszőleges állagúra sűríthetjük a levest.) Díszítsük friss és apróra vágott petrezselyemmel.
  3. Tegyünk minden tányérba egy evőkanál tejfölt, ez meglágyítja és krémessé varázsolja a levesünket.
  4. Néhány fűszer, mint pl. a szerecsendió vagy a zúzott gesztenye felerősíthetik az ízvilágot és tökéletesek egy borús, hidegebb naphoz.
  5. A szójabab krém (kb. 1 evőkanál) és a spenót egy kis Japán hangulatot vihetnek ételünkbe, melyek tökéletesen harmonizálnak a gomba ízvilágával.