Gombaleves receptek
Otthon
22/02/2021
A gombaleves egész évben kínálható főétel, de tálalhatjuk hideg vagy meleg előételként is.
Próbálja ki ötleteinket és újítson főzési szokásain, hogy a klasszikus receptből egy gourmand étel kerekedjen.
HOZZÁVALÓK (4 személyre)
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 kisebb méretű, kockára vágott vöröshagyma
- 1 evőkanál zúzott fokhagyma
- 12 közepes méretű, apróra vágott gomba
- 4 evőkanál frissen aprított petrezselyem só és bors
- 750 ml csirkehús-, vagy zöldségleves alaplé (leveskockából)
ELKÉSZÍTÉS
- Egy nagyméretű lábasban vagy fazékban melegítsük fel az olívaolajat, közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, és 15 percig dinszteljük puhára és üvegesre. Keverjük bele a gombát és amikor az felére zsugorodik, öntsük hozzá a hús-vagy zöldséglevet, tegyük bele a sót és borsot.
- Hagyjuk forrni a levest, ezután vegyük a lángot takarékra és párologtassuk még 15 percig., majd Braun Multiquick 7 botmixer segítségével mixeljük el. (A botmixer új sebességfokozatainak köszönhetően tetszőleges állagúra sűríthetjük a levest.) Díszítsük friss és apróra vágott petrezselyemmel.
- Tegyünk minden tányérba egy evőkanál tejfölt, ez meglágyítja és krémessé varázsolja a levesünket.
- Néhány fűszer, mint pl. a szerecsendió vagy a zúzott gesztenye felerősíthetik az ízvilágot és tökéletesek egy borús, hidegebb naphoz.
- A szójabab krém (kb. 1 evőkanál) és a spenót egy kis Japán hangulatot vihetnek ételünkbe, melyek tökéletesen harmonizálnak a gomba ízvilágával.