Hal grillezése - tengeri sügér recept
Otthon
3/10/2018
Bár a kerti grillezés alapvetően egészségesnek mondható, a hozzá felhasznált húsok és az ételek mellett fogyasztott köretek és pékáruk nem kedveznek azoknak, akik oda szeretnének figyelni a kilókra.
Épp ezért az alábbi, sütőpapírban sütött tengeri sügér tökéletes nyári eledel - kevés kalóriával és izgalmas ízekkel.
Hozzávalók (4 személy részére)
- 4 tengeri sügér filé
- 4 babérlevél
- néhány szár aprított, sima levelű petrezselyem
- 1 szeletekre vágott citrom
- néhány szem rózsabors
- 250 g zöldbab
- 400 ml fehér bor
- egy kevés durvaszemű tengeri só
- 4 evőkanál finomra vágott snidling
- 4 evőkanál finomra vágott újhagyma
Elkészítése
- Ha nem akarunk pocakot, jobb ha távol tartjuk magunkat a hízlaló tarjáktól.
- A grillezett tengeri sügér 'csomagok' elkészítéséhez a következő alapanyagokra lesz szükség:
- Aprítsuk fel a fűszernövényeket és szeleteljük fel a citromot. Vágjuk le a zöldbab két végét, majd pároljuk pár percig, amíg megfő, de még ropogós marad.
- Vegyünk néhány darab sütőpapírt és helyezzünk mindegyikre egy-egy filét. Hintsük meg a halat a friss fűszerekkel, tegyünk rá egy-egy citromkarikát, majd halmozzuk rá a párolt zöldbabot.
Végül, mindegyik filét locsoljuk meg egy deciliter fehér borral. Csomagoljuk be a halakat a sütőpapírba, felül tűzzük össze koktélpálcikával, és süssük kerti grillen kb. nyolc percig. - A halat a papírral együtt tálaljuk - gondoljunk rá úgy, mintha a hal és sült krumpli elegáns változatát szolgálnánk fel, csak épp sült krumpli helyett nyári zöldségekkel!
|