Hal grillezése - tengeri sügér recept


Otthon
3/10/2018
Bár a kerti grillezés alapvetően egészségesnek mondható, a hozzá felhasznált húsok és az ételek mellett fogyasztott köretek és pékáruk nem kedveznek azoknak, akik oda szeretnének figyelni a kilókra.

Épp ezért az alábbi, sütőpapírban sütött tengeri sügér tökéletes nyári eledel - kevés kalóriával és izgalmas ízekkel.

Hozzávalók (4 személy részére)

  1. 4 tengeri sügér filé
  2. 4 babérlevél
  3. néhány szár aprított, sima levelű petrezselyem
  4. 1 szeletekre vágott citrom
  5. néhány szem rózsabors
  6. 250 g zöldbab
  7. 400 ml fehér bor
  8. egy kevés durvaszemű tengeri só
  9. 4 evőkanál finomra vágott snidling
  10. 4 evőkanál finomra vágott újhagyma

Elkészítése

  1. Ha nem akarunk pocakot, jobb ha távol tartjuk magunkat a hízlaló tarjáktól.
  2. A grillezett tengeri sügér 'csomagok' elkészítéséhez a következő alapanyagokra lesz szükség:
  3. Aprítsuk fel a fűszernövényeket és szeleteljük fel a citromot. Vágjuk le a zöldbab két végét, majd pároljuk pár percig, amíg megfő, de még ropogós marad.
  4. Vegyünk néhány darab sütőpapírt és helyezzünk mindegyikre egy-egy filét. Hintsük meg a halat a friss fűszerekkel, tegyünk rá egy-egy citromkarikát, majd halmozzuk rá a párolt zöldbabot.
    Végül, mindegyik filét locsoljuk meg egy deciliter fehér borral. Csomagoljuk be a halakat a sütőpapírba, felül tűzzük össze koktélpálcikával, és süssük kerti grillen kb. nyolc percig.
  5. A halat a papírral együtt tálaljuk - gondoljunk rá úgy, mintha a hal és sült krumpli elegáns változatát szolgálnánk fel, csak épp sült krumpli helyett nyári zöldségekkel!

Grillezett zöldségek recept
Jól tudjuk, hogy naponta öt különböző gyümölcs és zöldség elfogyasztása az egészséges táplálkozás alapja, s ez különösen igaz a fejlődésben lévő gyermekekre.