Házi jégkrém készítése


Otthon
3/10/2018
Ami a nyári desszerteket illeti, a jégkrémeket többnyire méltánytalanul alulértékeljük.

Míg a klasszikusabb fagylalt mindenki kedvence, addig a fagyasztott gyümölcsléből készített, egészséges és frissítő nyalánkság nem sok szerephez jut.. Amennyiben alacsony kalóriatartalmú, ízekben gazgag desszertre vágyik, ne keressen tovább: íme 2 nagyszerű recept a gyümölcsjégkrém elkészítéséhez.A cél: Hat darab, házi gyümölcsjégkrém elkészítése (mangós-narancsos ízesítésben). Hozzávalók: 1 mangó, 200 ml narancs juice (hozzáadott cukrot nem tartalmazó, vagy frissen facsart), 1 banán, 2 evőkanál méz valamint (epres-banános ízesítésben) Hozzávalók: 2 banán, 30 dkg eper, 8 db friss mentalevél, 1 dl víz, édesítőszer. Szükség lesz még pálcikákra, ruhacsipeszekre (amelyek a pálcikákat a helyükön tartják) és egy üvegtányérra a szervírozáshoz.

Első lépés: Botmixerrel készítsünk pürét a gyümölcsökből!

Második lépés: Kanalazzuk a pürét jégkrémformákba, vagy üvegpoharakba. Helyezzünk a közepükbe egy pálcikát, majd a ruhacsipesz segítségével támasszuk meg, hogy középen maradjon! A gyümölcspüréket helyezzük pár órára a fagyasztószekrénybe és már fogyaszthatók is!

Tipp: a poharakból úgy tudjuk legegyszerűbben kicsúsztatni a jégkrémet, ha előtte langyos vízbe mártjuk őket. Vigyázzunk, hogy a víz ne legyen túl forró, különben az üvegpohár megrepedhet. Legyünk kreatívak és kísérletezzünk ki saját recepteket is más gyümölcsökből!