A húsvéti sonka és tojás nem hiányozhat az ünnepi asztalról, ez nem is kérdés. Azonban minden családban eljön az a pillanat, amikor már vágyunk valami másra is. Ehhez adunk három ötletet.
Elkészítés: 1. Egy 25x30 cm-es formát kibélelünk a babapiskótákkal. 2. Felmelegítjük a tejet, elkeverjük benne a kakaóport, majd leöntjük vele a babapiskótákat. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, félbevágjuk, majd szintén elosztjuk a piskótákon. 3. A tojássárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral és a cukorral, kanalanként hozzáadjuk a mascarponét és a végén a túrót. Ezt a masszát rákenjük az eprekre, majd a tálat két órára betesszük a hűtőszekrénybe.
Vegetáriánus tésztasaláta
Hozzávalók 4 személyre: • 500 gramm tészta • 1 csokor retek • 1 csokor újhagyma • 2 alma • 5 darab csemegeuborka • 500 ml növényi majonéz Elkészítés: 1. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, hagyjuk kihűlni. 2. A retket, az újhagymát és az almát megmossuk, megtisztítjuk, majd az uborkával együtt felaprítjuk. 3. A tésztához keverjük őket, hozzáadjuk a majonézt, sózzuk, borsozzuk, majd tálalásig hűtőbe tesszük.
Bárányborda medvehagymás rizottóval
Hozzávalók 6 személyre: • 6 szelet bárányborda • 2 evőkanál olívaolaj • 2-2 ág kakukkfű, rozmaring és zsálya • 6 szelet bacon • 20 + 50 gramm vaj • 1 kis mogyoróhagyma • 200 gramm rizottórizs • 1 dl fehérbor • 4 dl húsleves • 40 gramm parmezán jellegű sajt • 1 csokor medvehagyma Elkészítés: 1. A húst bekenjük az olajjal, majd megforgatjuk a nagyon apróra vágott zöldfűszerekben. Néhány órára betesszük a hűtőszekrénybe. 2. A húsokat körbetekerjük a baconnel, majd forró olívaolajban mindkét oldalukat megkapatjuk, utána pedig kisebb lángon megsütjük. Amikor átsültek, alufóliába csomagoljuk őket, 80 fokos sütőben 8 percig pihentetjük őket. 3. A rizottóhoz a 20 gramm vajat felolvasztjuk, a felkockázott hagymát megfonnyasztjuk benne. Hozzáadjuk a rizst, kicsit együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a bort, és folyamatos kevergetés mellett elpárologtatjuk az alkoholtartalmát. Ezután folyamatosan adagoljuk hozzá a húslevest úgy, hogy a rizst mindig ellepje. Kb. 20 perc alatt készre főzzük. 4. Belekeverjük a maradék 50 gramm vajat és a parmezánt. A medvehagymát felaprítjuk és hozzákeverjük. 5. A húst a rizottóval azonnal tálaljuk.
0Mint benyújtás sikertelenMégsem, mint sikertelen
0Nem szeretem a benyújtást sikertelenülA visszautasítás nem tetszett
Kösz. Szeretnénk tudni, miért szerette ezt a cikket, így többet is megoszthatunk. Tudassa velünk, ha megjegyzést hagyunk.
Sajnálattal hallottuk, hogy nem élvezte ezt a cikket. Szeretnénk tudni, miért, így jobbá tehetjük a dolgokat. Tudassa velünk, ha megjegyzést hagyunk.
Sajnáljuk, hogy nem tudjuk összegyűjteni személyes adatait, mert nem vagy 16 évesnél idősebb. Mindazonáltal, böngészhet a webhelyen és nézheti meg tartalmainkat. Menjen a www.pg.com/hu_HU információra a P&G és a márkaneveivel kapcsolatban.
Hozzászólását törölni készül.