Hurrá!

hooray

megrendelésünket helyeztük el. Küldtünk neked egy e-mailt.

Bezárás

Saját kosár

A mintája

Válassza ki a megrendelendő mintát

cashback

Tekintse meg az Önnek megfelelő ajánlatokat!

Válassza ki a szállítási címet

Húsvéti receptek: Igazi kalács kezdőknek és haladóknak

husveti-receptek-igazi-kalacs-kezdoknek-es-haladoknak
0
A húsvéti sütemények és kelt tészták királynője a fonott kalács, nyűgözzük le a családunkat és a vendégeinket sütőtudományunkkal! Húsvéti kalács kétszer, édesen és sósan!

Fonott kalács

  • 0,5 kg liszt
  • 2 tojás
  • 2 púpos kanál cukor
  • 3 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 10 dkg vaj
  • csipetnyi só

Futtassuk fel egy kevés cukros tejben az élesztőt, majd dolgozzuk össze a lisztet, a cukrot és a maradék tejet is. Gyúrjunk a tésztához egy tojást és a vajat is, valamint ne felejtsük ki a csipetnyi sót sem! Ízlés szerint tehetünk hozzá egy kevés mazsolát is. Amikor már habos, de nem annyira ragadós, mégis sima a tészta felülete lisztezzük egy kicsit meg és letakart konyharuhával hagyjuk kelni. A legjobb, ha egy órát hagyjuk pihenni, ezután osszuk három részre a fonáshoz a tésztát. Fonjunk belőle hármas fonatot, majd kenjük meg a másik tojással a kalácsot. Ezután hagyjuk egy 20 percet pihenni a tésztát, mialatt a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Végül vegyük vissza a hőmérsékletet 180 fokra és süssük addig a kalácsot, amíg aranybarna nem lesz.

Sonkás kalács

  • 0,5 kg liszt
  • 3-4 dl tej
  • 4 tojás
  • 1 instant élesztő
  • 20 dkg főtt sonka
  • csipetnyi só, vaníliás cukor

Futtassuk fel 0,5 dl cukros tejben az élesztőt, majd keverjük össze a liszttel, a margarinnal, két tojással, valamint a csipetnyi cukorral és sóval. Mielőtt elkezdjük gyúrni a tésztát, tegyük a keverőtálba a felkockázott sonkát, majd kezdjük gyúrni a kalácsot. Hagyjuk kelni a tésztát, majd vágjuk három részre. Az összefonott kalácsot kenjük meg a maradék 2 tojással, majd hagyjuk kelni a tésztát 20 percet. Ezután előmelegített sütőben süssük arany barnára. Főtt tojással tormával igazi húsvéti reggeli, vagy vacsora.

TIPP: Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy megsült-e a kalács belseje, óvatosan szúrjunk bele egy nagyobb tűt. Ha kihúzás után „tésztaszálak maradnak a tűn, még hagyjuk a sütőben egy kicsit a kalácsot Jó étvágyat!

0

Szeretne hozzászólást írni?

Szerintünk szeretni fogjuk