Húsvéti receptek: Töltött tojás


Otthon
3/10/2018
Varázsoljuk különlegessé az ünnepi menüt, az egyszerű főtt tojás helyett készítsünk töltött tojást, különböző töltelékekkel!

Sonkás-szalámis tojás
Főzzünk meg 10 darab tojást, majd vágjuk ketté őket és vegyük ki a sárgákat a tojások belsejéből. Törjük össze villával a tojássárgáját, majd felezzük el. Az egyik tál sárgájához keverjünk apróra szeletelt téliszalámit, a másik adaghoz pedig felaprított főtt sonkát. Ezután a töltelék ízesítése azonos lesz, tegyünk a masszához egy-egy teáskanál vajat, apróra vágott hagymát és ízlés szerint sózzuk meg. Töltsük meg a fehérjéket a töltelékkel ezután pedig különböző díszítéseket tehetünk a tojások tetejére majonéz, ketchup, mustár és ayvar felhasználásával.

Tonhalas töltött tojás
Vágjuk ketté hosszában a főtt tojásokat, a tojássárgáját pedig törjük össze villával. Egy külön tálban törjünk össze egy konzervtonhalat, amiről végül öntsük le óvatosan az olajat. Ha szeretnénk, hogy nagyon krémes legyen a töltelék, egy szűrőn passzírozzuk át a halat. Aprítsunk fel egy kevés kapribogyót és a hallal együtt tegyük a tojássárgájához. Tegyünk a masszához egy evőkanál vajat, és keverjük a tölteléket habosra. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg zöldfűszerekkel, valamint egy kevés citrom levét is tegyünk hozzá. Töltsük meg a fehérjéket a tonhalas krémmel és díszítsük petrezselyemmel a tojásokat.

Krémsajtos töltött tojás
A főtt tojásokat a szokásos módon készítsük elő. Törjük össze a tojások sárgáját és tegyünk a masszához egy kisebb tubus sajtkrémet. Használhatunk natúr, vagy ízesített sajtkrémet, de készíthetünk házilag is tejföl, só és cukor felhasználásával. Adjunk a krémhez zöldfűszer keveréket, valamint egy kevés mustárt. Érdekesebb íze lesz a tölteléknek, ha egy kevés reszelt vöröshagymát is teszünk hozzá. Olivabogyóval, egy-egy paradicsom- vagy lilahagyma szelettel díszítsük a tojásokat.

Jó étvágyat!


További cikkek a Húsvéttal kapcsolatban