Hurrá!

hooray

megrendelésünket helyeztük el. Küldtünk neked egy e-mailt.

Bezárás

Saját kosár

A mintája

Válassza ki a megrendelendő mintát

cashback

Tekintse meg az Önnek megfelelő ajánlatokat!

Válassza ki a szállítási címet

Konyhai tippek

konyhai-tippek
0
Mindenki álomkonyhára vágyik, de csak kevés háziasszony mondhatja el, hogy ideális körülmények között főzhet. Túl kicsi a pult? Nem tudja, hol tárolja a zöldséget? Problémák, melyek

Semmi sem fér el!

A legtöbb háziasszonynak az a legnagyobb problémája, hogy egyszerűen nincs elegendő helye még arra sem, hogy a különböző konyhai eszközöket, gépeket tárolja. A hagyományos kis konyhákban szinte csak azoknak van helye, amelyeket gyakran használunk főzés közben, a nagyobb és ritkábban használt dolgokhoz kellő kreativitás kell, hogy praktikusan elhelyezzünk mindent. Legtöbben az edények mosogatás utáni szárítását tartják problémásnak, néhány egyszerű megoldással azonban könnyen segíthetünk a bajon. Vásároljunk összecsukható, vagy felakasztható edényszárítót, de a falra szerelhető, „polcos szárítás" is jó megoldás lehet. A ritkábban használt konyhagépeket és nagyobb edényeket olyan helyre tegyük, ahol nincsenek útban. Jó, ha a konyhabútor vásárlásánál gondolunk a helytakarékos megoldásokra, olyan szekrényt válasszunk, ahol a sarkakat forgatható polcokkal teszik kihasználhatóbbá. 

Zöldségek, gyümölcsök tárolása

A legkreatívabb háziasszonynak is meggyűlhet a baja a zöldségek és gyümölcsök tárolásával. Ha nincs elég hely a hűtőszekrényünkben és nincs kamránk sem, kénytelenek vagyunk szobahőmérsékleten tárolni őket, pedig néhány közülük igazán nem nyújt szép látványt. A nagyobb mennyiségű zöldséget, ha tehetjük, tegyük a garázsba (vagy pincébe), itt tovább maradnak majd frissek, mert kevesebb napfény éri őket és hűvösebb van, mint a lakásban. A burgonya és a hagyma tárolása okozhatja a legnagyobb kihívást. Ha szeretnénk praktikus és szép megoldást találni, vásároljunk kifejezetten ezek számára készült nagyobb tárolókat, kerámiából, vagy fémből. Nem a legolcsóbb megoldás, de akár a konyhánkat is feldobhatja egy-egy ízléses tároló. 

Fűszerek tárolása

Minden háziasszonynak megvannak a saját főzési szokásai, ami befolyásolja a fűszertárolást a konyhában. Mielőtt megvásároljuk a fűszertartót, gondoljuk végig, miből használjuk a legtöbbet és leggyakrabban. Ha nem külön polcon tároljuk a fűszereket, hanem szekrényben, érdemes olyan helyen tárolni, ahol a tégelyek, vagy dobozok mellett nem tartunk mást, mert hamar káosz lehet a gyakori „forgatás" következtében.  Vásárláskor ne csak a design legyen a fő szempont, a praktikusságot és az egyéni igényeinket is vegyük figyelembe!

Ahány konyha, annyi megoldandó problémaÖnnek, kedves olvasó, milyen konyhai nehézségei vannak? Segítsünk egymásnak!


0

Szeretne hozzászólást írni?

Szerintünk szeretni fogjuk

Sütik elfogadása