Mediterrán diéta receptek – Gazpacho
Gazpacho
4 személy részére
Előkészítés ideje: 25 perc
Grillezési idő: 8-10 perc
Teljes elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók:
6 db érett, héjától és magjaitól megfosztott paradicsom
½ piros húsú paprika
½ lilahagyma
½ hámozott uborka
2 angolzeller szár
1 maréknyi bazsalikom
só
bors
10 ml cukor
15 ml citromlé
50 ml olíva olaj
3 csepp Tabasco szósz
2 ml Worcestershire szósz
125 ml görög joghurt
Friss bazsalikomlevelek
Fekete bors
Elkészítés:
- Helyezzük a paradicsomot, a paprikát, a lilahagymát, az uborkát, a zellerszárakat és a bazsalikomleveleket egy konyhai robotgépbe, és keverjük sima állagúvá.
- Ízlés szerint sóval borssal ízesítsük.
- Adjuk hozzá a cukrot, citromlevet, olíva olajat, Tabasco és Worcestershire szószt.
- Helyezzük a levest egy tálba, majd tegyük be hűlni a hűtőszekrénybe. Tálalásnál adagoljuk tányérokba vagy poharakba, és egy kanál görög joghurttal, bazsalikomlevekkel és feketeborssal díszítsük.
Tipp: A hideg leveseket a lehető leghidegebben tálaljuk; ezért a tányérokat vagy a poharakat is előtte pár percre betehetjük a fagyasztóba.