Párolt hal receptek


Otthon
3/10/2018
Új év alkalmából ideje búcsút intenünk a zsírban gazdag ételeknek és egészséges életmódra váltanunk. Az ételek párolása amellet, hogy szuper egészséges, kíválóan alkalmazható, akár egy rohanós hétköznap estére is. A fóliában készített hal megőrzi szaftosságát és még időt is spórolhatunk magunknak a takarítás terén.

Hozzávalók (4 személy részére)

  • 4 db halfilé (170 g)
  • 1 evőkanál aprított kakukkfű
  • 2 apróra vágott mogyoróhagyma
  • 1 bögre paradicsom, feldarabolva
  • 1 evőkanál olivaolaj
  • Só és bors ízlés szerint
  • főtt rízs vagy tészta

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és helyezzünk el tepsinket, a középső rácson.

Tépjünk négy nagy, négyzet alakú fóliát és helyezzük a halfiléket mind a négy közepére.

Szórjuk meg egy kis kakukkfűvel, hagymával, valamint a feldarabolt paradicsommal a filéket, majd locsoljuk meg olivaolajjal. Végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Gondosan csomagoljuk be az előkészített halfilénket, ügyelve a sarkok behajtására is. Tegyük előmelegített tepsinkre.

Süssük 15 percig, míg a halfilénk készre nem sül.

Sütés után pihentessük még 5 percig a fóliában, majd óvatosan bontsuk ki a "batyut" és tálalhatjuk is. Szervírozzuk párolt rízzsel vagy főtt tésztával.

Őszíntén szólva, igen nehéz lemondani a sok finom és hízlaló ételről. Azonban a párolásos technikának köszönhetően, csupa mennyei és egészséges ételt fogyaszthatunk az év további részében is. Próbáljuk ki az alábbi négy receptet is, melyek szintén alacsony kalóriatartalommal bírnak.

* párolt sárgarépa, mentával
* párolt újburgonya, Capri bogyóval és fűszerekkel
* párolt Spárga, fokhagymás szója szósszal
* párolt sütőtök, dióval és aszalt vörösáfonyával

Ajánlott bejegyzések:

Fogyókúrás étrend
Mindent kipróbált már az eredményes fogyás érdekében de újra és újra visszaszöknek a nem várt kilók...