Párolt hal receptek
Hozzávalók (4 személy részére)
- 4 db halfilé (170 g)
- 1 evőkanál aprított kakukkfű
- 2 apróra vágott mogyoróhagyma
- 1 bögre paradicsom, feldarabolva
- 1 evőkanál olivaolaj
- Só és bors ízlés szerint
- főtt rízs vagy tészta
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és helyezzünk el tepsinket, a középső rácson.
Tépjünk négy nagy, négyzet alakú fóliát és helyezzük a halfiléket mind a négy közepére.
Szórjuk meg egy kis kakukkfűvel, hagymával, valamint a feldarabolt paradicsommal a filéket, majd locsoljuk meg olivaolajjal. Végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Gondosan csomagoljuk be az előkészített halfilénket, ügyelve a sarkok behajtására is. Tegyük előmelegített tepsinkre.
Süssük 15 percig, míg a halfilénk készre nem sül.
Sütés után pihentessük még 5 percig a fóliában, majd óvatosan bontsuk ki a "batyut" és tálalhatjuk is. Szervírozzuk párolt rízzsel vagy főtt tésztával.
Őszíntén szólva, igen nehéz lemondani a sok finom és hízlaló ételről. Azonban a párolásos technikának köszönhetően, csupa mennyei és egészséges ételt fogyaszthatunk az év további részében is. Próbáljuk ki az alábbi négy receptet is, melyek szintén alacsony kalóriatartalommal bírnak.
* párolt sárgarépa, mentával
* párolt újburgonya, Capri bogyóval és fűszerekkel
* párolt Spárga, fokhagymás szója szósszal
* párolt sütőtök, dióval és aszalt vörösáfonyával
Ajánlott bejegyzések:
|