Répatorta receptje


Otthon
3/10/2018
Az ősz kedvenc süteménye a répa torta, amit, ha egyszer kipróbáltunk, minden előítéletünket levethetjük vele kapcsolatban. Répából torta? Igen!

Bár első gondolatra a répa leginkább a hétvégi húsleves hozzávalójának tűnik, nagyon finom süteményt készíthetünk belőle. A zöldség íze nem lesz domináns, így nyugodtan kínálhatjuk vele a gyerekeket is, még akkor is, ha más állapotában sem eszik meg szívesen a répát.

Hozzávalók:
12 dkg, körülbelül 6 közepes méretű sárgarépa
12 dkg, nagyjából 2 és ½ csésze liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
¼ teáskanál őrölt szegfűszeg, fahéj, szerecsendió
½ teáskanál só
10 dkg cukor, körülbelül 1 1/3 csésze
2 dkg barna cukor, ¼ csésze
3 nagy tojás
6 dkg natúr joghurt
6 dkg olaj
Krémsajt

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Kenjük ki vajjal a tortaformánkat és szórjuk meg liszttel, vagy használjunk sütőpapírt. Tegyük a száraz hozzávalókat egy tálba, keverjük össze őket, majd amikor a liszt, szódabikarbóna, só és a fűszerek elvegyültek, tegyük hozzá a lereszelt sárgarépát és keverjük el. Egy másik tálban dolgozzuk össze a tojást, cukrot, barnacukrot és joghurtot. Óvatosan keverjük a masszához az olajat, majd az egész keveréket dolgozzuk össze a sárgarépás liszttel. Öntsük a tortaformánkba a tésztát, majd körülbelül 45 percet süssük magasabb hőfokon, végül 15-20 percet alacsony hőfokon.
Miután megsült a tészta, vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni 15 percet. Ezután a krémsajtot, amit ízlés szerint cukorral ízesítettünk, kenjük körbe a répatorta tetején és oldalán. A szép fehér máz vonzóvá teszi a finom desszertet.
Jó étvágyat kívánunk!

Ossza meg másokkal is sárgarépából készült receptötleteit! Hasznosnak és érdekesnek találta a cikket? Kattintson a "tetszik" gombra! Amennyiben írásunk elnyerte tetszését, ne feledje el megosztani másokkal!