Salátaöntet receptek


Otthon
5/10/2018
A 21. században semmi sem indokolja, hogy magában együk az unalmas salátát.

Ha már kifogyott az ötletekből, mi most megmutatunk önnek három olyan salátaöntet receptet, melyek segítségével bármely tányérra oda tudja varázsolni a nyár ízeit.

Hozzávalók
1. Bazsalikomos dresszing

  1. 50 ml citromlé
  2. 5 evőkanál frissen aprított bazsalikom
  3. 1 apróra zúzott fokhagyma gerezd
  4. 2 teáskanál mustár (ízlés szerint Dijoni mustár)
  5. 1 teáskanál só
  6. csipetnyi fekete bors
  7. 2 teáskanál méz
  8. 100ml olívaolaj

2. Joghurtos, tárkonyos dresszing

  1. 50 ml citromlé
  2. 5 evőkanál aprított tárkony
  3. 1 gerezd alaposan felaprított fokhagyma
  4. 2 teáskanál mustár
  5. 1 teáskanál só
  6. csipetnyi bors
  7. 2 teáskanál méz
  8. 100ml natúr joghurt
  9. 100ml olívaolaj

3. Paradicsomos dresszing

  1. 2 érett, magozott paradicsom
  2. 1 hámozott, apróra vágott mogyoróhagyma
  3. 1 gerezd zúzott fokhagyma
  4. 2 evőkanál vörösbor ecet
  5. 3 evőkanál extra szűz olíva olaj
  6. só és bors

Elkészítésük

  1. Olíva olajat és ecetet tart a kezében? Tegye le gyorsan őket, lépjen hátra az előrecsomagolt fűszerektől és kövessen minket...
  2. Adjunk mediterrán ízeket a salátánkhoz! A bazsalikomos dresszing elkészítéséhez:
  3. Első lépés: Bazsalikomos dresszing
    .Facsarjuk a citrom levét egy tálba, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a bazsalikomot. Tegyük félre pihenni.
  4. Második lépés: Bazslikomos dresszing
    Keverjük el a mézet, mustárt, olívaolajat és citromlevet, ezután pedig adjuk hozzá a maradék alapanyagokat.
  5. Élvezzük a krémes öntetet, kalóriák nélkül! A joghurtos, tokányos dresszing elkészítéséhez:
  6. Első lépés: Joghurtos, tárkonyos dresszing
    Facsarjuk a citromlevet egy tálba, majd adjuk hozzá az apróra vágott tárkonyt és fokhagymát! Ezután tegyük félre pihenni.
  7. Második lépés: Joghurtos, tárkonyos dresszing
    Keverjük el a mézet, mustárt, joghurtot, olívaolajat és citromlevet! Hintsük meg sóval, borssal és keverjük el a maradék alapanyagokkal.
  8. Ez a friss, nyári öntet nemcsak salátákhoz, de grillezett húsokhoz és tésztasalátákhoz is kiválóan illik. A paradicsomos dresszing elkészítéséhez:
  9. Első lépés: Paradicsomos dresszing
    Hámozzuk meg a paradicsomokat! Tartsuk meg csak a húsát és levét, távolítsuk el a magokat! Aprítsuk fel fokhagymát és a mogyoróhagymát.
  10. Második lépés: Paradisomos dresszing
    Keverjük el az olívaolajat a paradicsomokkal. Hintsük meg sóval, borssal és keverjük bele a maradék hozzávalót!
  11. Nem maradt más hátra, mint élvezni a friss, ízes salátákat - háromféleképpen!