Sütés nélküli sütik


Otthon
12/01/2020
A nyári melegben senki sem szeret sok időt tölteni a konyhában – a sütő bekapcsolása meg egyenesen kínzásnak hangzik. Ha édességre vágyunk, készítsünk sütés nélküli, ínycsiklandozó gyümölcsös desszerteket, amelyek nemcsak finomak, hanem könnyűek is.

Joghurtos nektarintorta
Hozzávalók:
150 g vaj
125+50 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
125 g liszt
2 teáskanál sütőpor
25 g étcsokoládé
500 g barackos joghurt
6 lap zselatin
1 citrom
400 ml habtejszín
4 nektarin
Elkészítés:
  1. A vajból, a 125 g cukorból, a vaníliás cukorból, a tojásból, a lisztből és a sütőporból kevert tésztát készítünk, majd egy kizsírozott, sütőpapírral bélelt, 26 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformába simítjuk, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt világosbarnára sütjük. Ha kihűlt, vízszintesen félbevágjuk.
  2. A citrom héját lereszeljük. A joghurtot összekeverjük a maradék 50 g cukorral és a citromhéjjal. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, majd a joghurthoz adjuk, végül betesszük a hűtőbe.
  3. Két nektarint apróra felkockázunk, a tejszínből habot verünk. Amikor a joghurtos massza elkezd zselésedni, óvatosan belekeverjük a tejszínhabot és a gyümölcsöt. A gyümölcsös krém 2/3-át eloszlatjuk az egyik tésztalapon, majd ráhelyezzük a másikat. Rákenjük a maradék krémet.
  4. A megmaradt két nektarint vékony gerezdekre szeljük, és ezzel díszítjük a tortát. Legalább három órára betesszük a hűtőbe, és csak utána fogyasztjuk.
Csokipudingos-meggyes golyók
Hozzávalók kb. 24 darabhoz:
1 csomag csokoládés pudingpor
200 ml tej
2 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
100 g vaj
300 g darált keksz
50 g darált dió
2 evőkanál kakaópor
25 szem meggy kókuszreszelék
Elkészítés:
  1. A pudingport egy lábosban elkeverjük a tejjel és a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a vaníliás cukrot, a tojást, majd sűrű masszává főzzük. Beleolvasztjuk a vajat, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
  2. A darált kekszet, a diót és a kakaóport összekeverjük, aztán összedolgozzuk a krémmel.
  3. A masszából kis golyókat formálunk, mindegyikbe egy-egy meggyet teszünk, majd megforgatjuk a kókuszreszelékben.
Frissítő almatorta
Hozzávalók:
1 kg alma
8 evőkanál cukor
5 szegfűszeg
2 evőkanál citromlé
1 teáskanál rumaroma
600 ml víz
2 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag babapiskóta
Elkészítés:
  1. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábosban a cukorral, a szegfűszeggel, a citromlével és a rumaromával, valamint 200 ml vízzel kb. 10 perc alatt megpároljuk. A szegfűszegeket kivesszük.
  2. 400 ml hideg vízben elkeverjük a pudingporokat, majd folyamatos kevergetés mellett 10 perc alatt krémesre főzzük. Hozzáadjuk az almamasszát.
  3. Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát kimosunk hideg vízzel, aztán a babapiskóták egyharmadát elhelyezzük az alján. Elosztjuk rajta a pudingos almamassza harmadát, befedjük egy babapiskóta-réteggel, majd ugyanezt megismételjük. A tetejére massza kerüljön.
  4. A tortát egy éjszakára betesszük a hűtőszekrénybe, másnap fogyasztjuk.