Sütőtökkrém leves
Otthon
3/10/2018
Nem sok étel nyújt nagyobb kényeztetést a hűvös, őszi estéken, mint egy tál gőzölgő és krémes sütőtök leves a zsálya mennyei aromájával kiegészítve.
Gazdaságos és gyorsan elkészíthető, így legjobb ha rögtön 2 adagot készítünk belőle, hogy másnap az irodába is magunkkal tudjuk vinni az ebédhez.
Hozzávalók (4 személyre)
- 1.5 liter tyúkhúsleves alaplé (akár leveskockából is elkészíthetjük)
- 1 kg meghámozott és kockára vágott sütőtök
- 15 ml (1 evőkanál) oliva olaj
- 15 ml (1 evőkanál) vaj
- 3 megmosott és felszeletelt póréhagyma
- 6 friss zsályalevél apróra vágva, vagy 5 ml (1 teáskanálnyi) szárított zsálya
- 250 ml (1 bögre) tej
- só és bors az ízesítéshez
Elkészítése
- Öntsük fel a sütőtök kockákat az alaplével, majd főzzük mindaddig, amíg a sütőtök megpuhul. Botmixerrel mixeljük a levest sima állagúra.
- Egy külön lábasban forrósítsuk föl az olajat és a vajat, majd fonnyasszuk rajta puhára a póréhagymát.
- Adjuk hozzá a zsályát, a sütőtök pürénket és a tejet, majd sózzuk, borsozzuk.
- Forrásig melegítsük, majd friss, vagy ropogósra pirított zsályalevéllel, és tetszés szerint egy kanál tejszínnel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Ajánlott bejegyzések:
|