Top 3 paleo csirkés finomság


Otthon
3/10/2018
A paleo diéta is lehet sokoldalú és nagyon ízletes. Most a legfinomabb csirkehúsos ételeket mutatjuk be, amelyeket akár vacsorára is fogyaszthatunk.

Mivel a paleo ételekért a gyerekek többnyire nem rajonganak, ezért a receptek így most két személyre szólnak - főzzünk hát kivételesen finomságokat csak magunknak és a párunknak!

Fóliában sült csirkemell

Elkészítési idő: 55 perc
Hozzávalók:

  • 1 édeskömény
  • 2 szár zeller
  • 8 koktélparadicsom
  • 2 tk. olívaolaj
  • 2 csirkemell filé
  • 125 ml fehérbor vagy húsleves-alaplé
  • 3 szál bazsalikom
  • bors

Elkészítés:

  1. A köményt és a zellert megmossuk, megtisztítjuk, és finom csíkokra szeljük. Sós vízben két percig főzzük, leszűrjük, majd hideg vízzel leöblítjük.
  2. Két 30x30 centis alufóliát bekenünk egy-egy teáskanál olívaolajjal. A csirkemelleket megmossuk, letörölgetjük, majd ráfektetjük őket a fóliára, és sóval, valamint borssal befűszerezzük. Ráhelyezzük a zöldségeket és a felkockázott paradicsomot, kicsit megborsozzuk, majd a fóliát annyira összezárjuk, hogy egy kis lyukon keresztül bele tudjuk önteni a bort.
  3. Ezután a csomagokat jól összezárjuk, beletesszük egy tepsibe, és 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Amikor kész, a fóliákat kinyitjuk, és a zöldséges húst a felaprított bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Paradicsomos csirketál

Elkészítési idő: 1 és ½ óra + 1 éjszaka
Hozzávalók:

  • 2 csirkemell filé
  • 3 újhagyma
  • ½ piros chilipaprika
  • 50 ml narancslé
  • 2 ek. citromlé
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 cm gyömbér
  • 1 tk. fahéj
  • 1 csipetnyi szerecsendió
  • 1 csipetnyi só, bors
  • 2 ek. almaecet
  • 400 ml konzerv darabolt paradicsom
  • 1 édesburgonya
  • ½ zellergumó
  • 2 sárgarépa
  • 1 póréhagyma

Elkészítés:

  1. Az újhagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A fokhagymát felaprítjuk, a chilipaprikát megmossuk, és szintén felaprítjuk.
  2. A narancs- és citromlevet, az újhagymát, a fokhagymát, a chilit, a kakukkfüvet, az olajat, a gyömbért, a fahéjat, a szerecsendiót, a sót és a borsot egy edényben pürésítjük. Hozzákeverjük az almaecetet és 100 ml paradicsomot.
  3. A csirkemellfilét csíkokra szeljük, beletesszük a fent elkészített marinádba, és legalább négy órára (vagy egy éjszakára) betesszük a hűtőszekrénybe.
  4. Másnap a zellert, a burgonyát, valamint a sárgarépát megtisztítjuk és felkockázzuk, majd eloszlatjuk egy tepsiben. A bepácolt húst eloszlatjuk rajta, majd ráöntjük a maradék paradicsomot. Az egészet 180 fokra előmelegített sütőben egy óra alatt megsütjük.

Szőlős csirkesaláta

Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:

  • 2 csirkemell filé
  • 3 maréknyi friss spenót
  • 1 maréknyi dió
  • 1 maréknyi szőlő
  • 1 ek. citromlé
  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 ek. almaecet
  • 1 tk. méz
  • 2 csipetnyi só, bors
  • 500 ml zöldségleves

Elkészítés:

  1. A zöldséglevest felforraljuk, a húst 10 perc alatt megfőzzük benne, majd hagyjuk kihűlni, végül felkockázzuk.
  2. A spenótot megmossuk, a diót felaprítjuk, a szőlőt megmossuk, és a szemeket félbevágjuk. Az egészet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a húst, majd leöntjük a citromléből, olívaolajból, almaecetből, mézből, valamint a sóból és borsból készült öntettel.

Gyorsan elkészíthető csirkés wrap
Ez a könnyedén elkészíthető csirkés wrap a tökéletes, egyszerű receptek egyike, amely bármely baráti összejövetelt megk oronáznak.