Top 3 paleo csirkés finomság
Mivel a paleo ételekért a gyerekek többnyire nem rajonganak, ezért a receptek így most két személyre szólnak - főzzünk hát kivételesen finomságokat csak magunknak és a párunknak!
Fóliában sült csirkemell
Elkészítési idő: 55 perc
Hozzávalók:
- 1 édeskömény
- 2 szár zeller
- 8 koktélparadicsom
- 2 tk. olívaolaj
- 2 csirkemell filé
- 125 ml fehérbor vagy húsleves-alaplé
- 3 szál bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
- A köményt és a zellert megmossuk, megtisztítjuk, és finom csíkokra szeljük. Sós vízben két percig főzzük, leszűrjük, majd hideg vízzel leöblítjük.
- Két 30x30 centis alufóliát bekenünk egy-egy teáskanál olívaolajjal. A csirkemelleket megmossuk, letörölgetjük, majd ráfektetjük őket a fóliára, és sóval, valamint borssal befűszerezzük. Ráhelyezzük a zöldségeket és a felkockázott paradicsomot, kicsit megborsozzuk, majd a fóliát annyira összezárjuk, hogy egy kis lyukon keresztül bele tudjuk önteni a bort.
- Ezután a csomagokat jól összezárjuk, beletesszük egy tepsibe, és 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Amikor kész, a fóliákat kinyitjuk, és a zöldséges húst a felaprított bazsalikommal megszórva tálaljuk.
Paradicsomos csirketál
Elkészítési idő: 1 és ½ óra + 1 éjszaka
Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé
- 3 újhagyma
- ½ piros chilipaprika
- 50 ml narancslé
- 2 ek. citromlé
- 1 tk. szárított kakukkfű
- 1 ek. olívaolaj
- 2 cm gyömbér
- 1 tk. fahéj
- 1 csipetnyi szerecsendió
- 1 csipetnyi só, bors
- 2 ek. almaecet
- 400 ml konzerv darabolt paradicsom
- 1 édesburgonya
- ½ zellergumó
- 2 sárgarépa
- 1 póréhagyma
Elkészítés:
- Az újhagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A fokhagymát felaprítjuk, a chilipaprikát megmossuk, és szintén felaprítjuk.
- A narancs- és citromlevet, az újhagymát, a fokhagymát, a chilit, a kakukkfüvet, az olajat, a gyömbért, a fahéjat, a szerecsendiót, a sót és a borsot egy edényben pürésítjük. Hozzákeverjük az almaecetet és 100 ml paradicsomot.
- A csirkemellfilét csíkokra szeljük, beletesszük a fent elkészített marinádba, és legalább négy órára (vagy egy éjszakára) betesszük a hűtőszekrénybe.
- Másnap a zellert, a burgonyát, valamint a sárgarépát megtisztítjuk és felkockázzuk, majd eloszlatjuk egy tepsiben. A bepácolt húst eloszlatjuk rajta, majd ráöntjük a maradék paradicsomot. Az egészet 180 fokra előmelegített sütőben egy óra alatt megsütjük.
Szőlős csirkesaláta
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé
- 3 maréknyi friss spenót
- 1 maréknyi dió
- 1 maréknyi szőlő
- 1 ek. citromlé
- 3 ek. olívaolaj
- 2 ek. almaecet
- 1 tk. méz
- 2 csipetnyi só, bors
- 500 ml zöldségleves
Elkészítés:
- A zöldséglevest felforraljuk, a húst 10 perc alatt megfőzzük benne, majd hagyjuk kihűlni, végül felkockázzuk.
- A spenótot megmossuk, a diót felaprítjuk, a szőlőt megmossuk, és a szemeket félbevágjuk. Az egészet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a húst, majd leöntjük a citromléből, olívaolajból, almaecetből, mézből, valamint a sóból és borsból készült öntettel.
|