Vacsora 20 perc alatt
Legyen gyorsan elkészíthető, nem a megszokott és persze finom - ennyit várunk el egy hétköznap esti vacsorától.
Pulykamelles szendvics
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 szelet teljes kiőrlésű kenyér
- 2 paradicsom
- 4 szelet pulykamell
- 1-1 csipet só és bors
- 2 ek. vaj
- 4 szelet kemény sajt
- 2 ek. zöldfűszeres vajkrém
- ½ csokor petrezselyem
- 4 tojás
Elkészítés:
- A pulykamellet sózzuk, borsozzuk, és forró zsiradékban minden oldalról aranybarnára sütjük. Ráfektetjük a sajtszeleteket és fedő alatt ráolvasztjuk. Kivesszük a serpenyőből és hagyjuk picit hűlni.
- Közben a kenyeret megpirítjuk, megkenjük a zöldfűszeres vajkrémmel, majd ráhelyezzük a felszeletelt paradicsomokat. A tojásokból a maradék zsiradékban tükörtojást készítünk, sózzuk, borsozzuk. A kenyérszeletekre helyezünk egy-egy húst és tükörtojást, megszórjuk a petrezselyemmel, majd azonnal tálaljuk.
Tonhalas-spenótos tészta
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 4 személyre:
- 500 g tészta
- 2 tk. só
- 400 g mélyhűtött spenót
- 15 db koktélparadicsom
- 2 konzervtonhal saját levében
- 1 tk. olaj
- 1 kis fej hagyma
- 80 g sajt
- 2 ek. liszt
- 1 gerezd felaprított fokhagyma
- só, bors, curry
Elkészítés:
- A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a spenótot a mikrohullámú sütőben kiengedjük, a paradicsomokat felnegyedeljük, a halról pedig leöntjük a levét, majd villával szétnyomkodjuk.
- Egy edényben kevés olajban megfonnyasztjuk a felaprított hagymát. A spenót levét hozzáadjuk, majd a sajtot lassú tűzön felolvasztjuk benne. Megszórjuk a liszttel, hozzáadjuk a spenótot és a fokhagymát, felforraljuk, majd hozzákeverjük a tonhalat és a tésztát. Folyamatos kevergetés mellett összefőzzük, majd megszórjuk a paradicsommal és sóval, borssal, curryvel ízesítjük.
Húsos tortilla
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók 4 személyre:
- 500 g darált marhahús
- 2 ek. olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 üveg (370 ml) ajvár (paprikakrém)
- 1 csomag tortilla (8 db)
- 150 g natúr joghurt
- 1 kis zacskó saláta
- 1 fej hagyma
- sütőpapír, só
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 225 fokra. A darált húst a forró olajban megsütjük, a fokhagymát felaprítjuk, hozzáadjuk. Belekeverjük az ajvárt is, majd sóval ízesítjük.
- A tortillákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, elosztjuk rajta a darált húst, és a sütőben kb. 5 percig sütjük.
A joghurtot sóval, borssal ízesítjük. A salátát csíkokra, a hagymát pedig karikákra szeljük. A húsos tortillákon elosztjuk a salátát, a hagymát és a joghurtot. A tortillákat a maradék joghurttal tálaljuk.