Vacsoraötletek 450 kalória alatt


Otthon
5/10/2018
Nyáron általában nem kívánjuk a nehéz vacsorákat. Íme néhány ötlet arra az esetre, ha unjuk a hagyományos salátákat, és kalóriaszegény finomságra vágyunk.

Szeretne finomat vacsorázni, de vigyáz a vonalaira? Vacsoraötleteink 450 kalóriánál kevesebbet tartalmaznak, és nem az unalmas saláták közé tartoznak. A receptek négy személyre szólnak.

Borsós-újhagymás sertésszelet

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál őrölt gyömbér
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 5 evőkanál szezámolaj
  • 2 csipetnyi bors
  • 1 teáskanál méz
  • 40 dkg zöldborsó
  • 60 dkg sertésszelet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál halszósz
  • 12 újhagyma
  • 30 dkg kínai kel

Elkészítés:

  1. A húst apró kockákra vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk, majd összekeverjük a gyömbérrel, a szójaszósszal, 3 evőkanál szezámolajjal. A pácba tesszük a húst, és lefedve 1 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
  2. A borsót megtisztítjuk, a hagymát 3-4 centis darabokra vágjuk. A kínai kelt megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk, a többit felcsíkozzuk.
  3. A húst kivesszük a marinádból, és serpenyőben megsütjük. Az előkészített zöldségeket 2 evőkanál olajban 2 percig sütjük, egy kevés vizet öntünk hozzá, és folyamatos kevergetés mellett további 2 perc alatt majdnem puhára pároljuk. Hozzáadjuk a húst, és az egészet összesütjük.
  4. A halszósszal és a borssal ízesítjük.

Posírozott tojás paradicsommal

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók:

  • 2 maréknyi bazsalikomlevél
  • 10 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. olívaolaj
  • só, bors
  • 12 tojás
  • 1 dl ecet

Elkészítés:

  1. A bazsalikomleveleket csíkokra vágjuk, néhány levelet azonban félreteszünk a díszítéshez.
  2. A paradicsomokat leforrázzuk, hideg vízzel leöblítjük, héjukat lehúzzuk, felnegyedeljük, a magjukat kiszedjük, végül felkockázzuk.
  3. A fokhagymát felaprítjuk, forró olajban megpároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és 5 percig főzzük benne. Sóval, borssal ízesítjük, végül hozzáadjuk a bazsalikomot.
  4. 2 liter vizet az ecettel együtt felforralunk. A tojásokat egyenként felütjük egy csészébe, majd 4 percre belecsúsztatjuk az ecetes vízbe. Ha jól csináljuk, a sárgáját körülveszi majd a fehérje.
  5. A paradicsomot tányérra tesszük, majd a lecsöpögtetett tojásokat ráhelyezzük, és a bazsalikommal díszítve tálaljuk. Pirítós kenyér illik hozzá.

Mediterrán krumplis zöldségek

Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók:

  • 1/2 kg burgonya
  • 2-2 piros és sárga húsú paprika
  • 1 nagy cukkini
  • 2 fej hagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 ág rozmaring
  • só, bors
  • 20 dkg feta sajt

Elkészítés:

  1. A burgonyát megmossuk, sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk, végül kockákra vágjuk. A paprikákat és a cukkinit felkockázzuk. A hagymát vékonyan felcsíkozzuk.
  2. Az olíva olajat serpenyőben felmelegítjük, majd a burgonyát, a fokhagymát és a rozmaringot lassú tűzön arany barnára sütjük. Hozzáadjuk a többi zöldséget, és további 8-10 percig sütjük, közben többször megforgatjuk. Az egészet sózzuk, borsozzuk.
  3. A feta sajtot szétmorzsoljuk és rászórjuk a zöldségtálra.

Garnélás avokádó saláta recept
Próbáljuk ki ezt a zsírszegény vacsorát, melyet az egész család szeretni fog.