Hurrá!

hooray

megrendelésünket helyeztük el. Küldtünk neked egy e-mailt.

Bezárás

Saját kosár

A mintája

Válassza ki a megrendelendő mintát

cashback

Tekintse meg az Önnek megfelelő ajánlatokat!

Válassza ki a szállítási címet

8 trükk a konyha hatékonyabb takarításához

8-trukk-hatekony-konyhatakaritashoz
0
Az élet túl rövid ahhoz, hogy nagy részét a konyhában töltsük takarítással. Az alábbi okos tippek segítségével gyorsabban végezhetünk teendőinkkel, hogy aztán azzal foglalkozhassunk, amit szívesen csinálunk.

Tény, hogy a téli időszalban több kosszal és rendetlenséggel kell megküzdenünk otthonunkban. Miközben a család, a barátok és a háziállatok bent élvezik az otthon melegét,  a nehezebb ételek után maradt edények, vagy a kintről behordott sár rendszeresen hozzájárulnak a rend és tisztaság felborulásához. Ebben leginkább a konyha érintett, hiszen többnyire a családi élet egyik központi helyszíne. Mivel értékes idejét senki nem szeretné sikálással, felmosással és mosogatással tölteni, ezért bemutatunk 9 zseniális takarítási tippet, melyek forradalmasítják eddigi módszereinket, több időt hagyva a család és barátok társaságára.

1.Tanuljunk a profiktól!
Dolgozzunk szisztematikusan, fentről lefelé és balról jobbra haladva a konyhában, utoljára hagyva a mosogatót. Takarító eszközeinket készítsük magunk mellé egy műanyag vödörbe, hogy ne kelljen mindenért egyesével fel-alá rohangálnunk.

2. Egy kis csalás
. A konyhaszekrények rengeteg zsírt és egyéb szennyeződést vonzanak magukhoz. Spóroljuk meg a sikálást azáltal, hogy papírt helyezünk az edények alá a polcokra, melyek ha bepiszkolódnak, egyszerűen csak ki kell dobnunk őket. Ugyanezt a módszert alkalmazhatjuk a hűtőszekrény vagy a sütő esetében. Helyezzünk műanyag védőt az üvegpolcokra, illetve sütőpapírt vagy fóliát a sütőnk aljára.

3.Váltson
Jar Platinum mosogatószerre, a mosogatáshoz! Gyorsan és verhetetlenül vágja át magát a zsíros szennyeződéseken, ráadásul egyetlen cseppje akár több mosogatáshoz is elegendő! Persze nemcsak a tányérok mosogatásához használhatjuk, de a turmixgép vagy konyhai robotgép tiszttására is kiválóan alkalmas. Mindössze meleg vízre és pár csepp Jar-ra lesz szükségünk. Indítsuk el a gépet benne a mosogatószeres vízzel, majd öblítsünk. Ilyen egyszerű!

4.Olajat olajjal!
Tisztítsuk a zsíros felületeket (például a sütő belsejét) oly módon, hogy növényi- vagy oliva olajjal benedvesített papírtörlővel dörzsöljük át őket. Az olaj nem csak eltávolítja a zsírt, de a rozsdamentes acélt újra fényessé varázsolja, és védőréteget képez az edények felületén, megkönnyítve ezzel a a következő tisztítást.

5.A citrom erejével.
A fából készült vágódeszkák tisztításához dörzsöljünk el a deszkák felületén egy fél citromot és hintsük be némi sóval annak érdekében hogy fertőtlenítsük és illatosítsuk őket. A citrom másik felét helyezzük hűtőbe, hogy ott is friss maradjon az illat. Amennyiben a mikrohullámú sütőt szeretnénk tisztítani, helyezzünk a belsejébe egy tálka vizet néhány citromkarikával. Zárjuk be az ajtaját, indítsuk el a mikrót és hagyjuk a citromos vizet néhány percig párologni. Ezt követően bármely szennyeződést egy mozdulattal kitörölhetünk a belsejéből.

6.Pakoljunk el a pultokról!
Minél szellősebb és áttekinthetőbb a konyhánk, értelemszerűen annál gyorsabb  is lesz kitakarítanunk. Konyhai eszközeinket a szekrényben és ne a pulton tároljuk, az evőeszközöket pedig helyezzük fiókba! A tepsiket, vágódeszkákat szintén rejtsük el szem elől és csak használatkor vegyük elő őket.

7.Használjunk mikroszálas törlőket!
Ezek ugyanis nem csak higénikusabbak a hagyományos törlőkendőknél, de hatékonyabbak is! A milliónyi apró szál hozzátapasztja magát a legapróbb piszok-molekulákra is, és csak akkor ereszti el őket, amikor a kendő forró víz alá került. Ráadásul a mikroszálas törlőket többször is használhatjuk egymás után!

8.Vegyük igénybe mosogatógépünk segítségét!
Minek sikáljunk, ha egy gép is megteszi helyettünk? Sütő- és hűtőgép rácsot, sütőfedőket, tűzhely lapokat, sőt akár még szemetes fedeleket is biztonságosan elmoshatunk mosogatógépünk segítségével! Használjon Jar Platinum mosogatószer kapszulát, amely eltávolítja a zsíros szennyeződéseket és feloldja még a legmakacsabb ételfoltokat is!

Ön milyen praktikákat ismer a konyhai takarításhoz? Ossza meg kedvenc tippjeit hozzászólás formájában!0

Szeretne hozzászólást írni?

Szerintünk szeretni fogjuk

Sütik elfogadása