Hogyan és miért érdemes mosogatógépünket rendszeresen tisztítani?


Otthon
5/10/2018
Kitakarítottuk az egész konyhát, minden csillog-villog, azonban egy valamit kihagytunk…a mosogatógépet!

A mosogatógép is megérdemel egy kis tisztogatást, hiszen nap, mint nap mosogat el egy halomnyi tányért, evőeszközt és serpenyőt minden étkezés után. Ráadásul zokszó nélkül. Mi is lenne velünk nélküle? Mégis, az emberek többsége soha nem takarítja abból a feltételezésből kiindulva, hogy mivel mindennap meleg, mosogatószeres víz folyik át rajta, ezért nincs szükség a további takarításra. Ez azonban nem így van! Ha nem tisztítjuk ki rendszeresen a mosogatógépünket, a piszok felhalmozódik a belsejében és rossz szagot áraszthat, akár tönkre is teheti a mosogatógépet. Íme, mit kell tudnunk mosogatógépünk tisztításáról.

Először is tisztítsuk meg a szűrőt!

Távolítsuk el a külső fémszűrőt és öblítsük át meleg folyóvíz alatt. Tegyük meg ugyanezt a belső szűrővel is, de használjunk hozzá kefét, hogy minden szennyeződést alaposan eltávolítsunk.

Indítsunk egy forróvizes mosogatóprogramot!

Jegyezzük fel a naptárba, hogy félévente egyszer el kell indítanunk egy forróvizes mosogatást. Ez eltűnteti a kellemetlen szagokat okozó ételmaradékokat.

Távolítsuk el a mosogatógép szórókarját is!

Mielőtt elindítanánk a forró programot, vegyük ki a szórókart és öblítsük le a csap alatt, illetve szurkáljuk meg a lyukakat, hogy eltávolítsuk belőlük az esetlegesen dugulást okozó ételmaradékokat. Mivel erre is csak nagyjából félévente lesz szükség, ezért érdemes a kettőt egyidejűleg elvégezni.

Töröljük át a mosogatógép ajtajának belső felüleletét nedves kendővel!

Néha megtapad az ajtón a tányérokról, edényekről és serpenyőkről leváló ételmaradék, tehát időről-időre tisztítsuk át az ajtó belsejét is, beleértve az oldallapokat vagy bármely rejtett élt is.

Válasszunk körültekintően termékeket!

A Jar Paltinum mosogatókapszulák kifejezetten a zsíroldásra és az olyan makacs szennyeződések eltávolításához lettek kifejlesztve, amelyek eltömíthetik a szűrőket. A hármas összetevőjű mosogatószer feloldja a zsíros szennyeződéseket a tányérokról és edényekről. Mivel egyetlen mosogatókapszula minden hatóanyagot tartalmaz, ezért nem kell külön adagolnunk mosogatószert és öblítéskönnyítőt. Egyszerű és nagyszerű!

Ne feledje:

A mosogatógépbe helyezés előtt célszerű lekaparni az étemaradékot a tányérokról, mivel ez is dugulást okozhat.

Kihagytunk valamit? Ossza meg velünk ötleteit hozzászólás formájában és látogasson el a Jar honlapjára Jar további tippekért, termékekért és információkért!