A zoknimosás titkai


Otthon
3/10/2018
Vajon elég odafigyeléssel mossuk, szortírozzuk kedvenc zoknijainkat? Spóroljunk meg időt és energiát e praktikus trükkök segítségével!

A bolyhos rózsaszín, a meleg fekete vagy a virító fehér pár - legyen szó bármilyen zokniról, sokszor még lefekvéskor is magunkon viseljük, ezért hát vigyázzunk rájuk ehhez méltóan! Szortírozásnál nagyon fontos, hogy ne keverjük össze a színes darabokat a fehérekkel. Minél kisebb egy zokni, annál trükkösebb lehet, ugyanis imád elrejtőzni a rakás legalján. Igen ám, azonban a színek fontosak, és ha nem figyelünk oda, könnyen ki is fakulhatnak. Ebből adódóan mosás előtt különösen figyeljünk oda a színekre és anyagokra, majd hagyjuk hogy az Ariel végezze a dolgát!

Hogyan mossuk kedvenc zoknijainkat?

Zoknit sokszor éjjel-nappal hordunk, de vajon odafigyelünk rájuk? A zoknik ugyanis erőteljesen ki vannak téve a piszkolódásnak, elkerülhetetlenül gyűjtik a port, sőt akár még a cipők is megfoghatják őket. Nos, amennyiben hívei vagyunk a magas hőfokon történő zoknimosásnak, íme egy titok: ez nem épp a legjobb megoldás! Persze mosószertől is függ, de az Ariel például (makacs szennyeződések esetén folteltávolítóval kiegészítve) 30 fokon dolgozik, a foltoknak így esélyük sincs!

A fél pár zoknik rejtélye

Mindannyian ismerjük a jelenséget, amikor a mosások számával egyenlő arányban tűnnek el a fél pár zoknik is. Mindez a mosás elkerülhetetlen velejárójának tűnik, azonban néhány egyszerű praktikával, mint például a külön mosással, egy csipesz vagy mosóháló használatával elkerülhető mindez. Teljesen logikus például, hogy azt a csipeszt, amelyet szárításra használunk, már a mosás előtt alkalmazzuk a zoknik párosítására. Ezeknek az egyszerű trükköknek az alkalmazásával zoknijaink sokkal hosszabb ideig velünk maradhatnak. Egy mosóháló használata már csak azért is nagyon hasznos lehet, mert igen bosszantó, amikor egy kóbor, színes zokni a dobban ragad, különösen, ha utána fehér ruhákat tervezünk mosni. Sőt mi több, a mosóhálót az egyéb apró ruhadarabokhoz is bármikor használhatjuk, ráadásul korlátlan alkalommal. Ezeknek az apró fortélyoknak a segítségével elkerülhető az összemosott és elveszett zoknik okozta frusztráció!

Spóroljunk meg időt és energiát e praktikus trükkök segítségével, és engedjük, hogy a kifogástalan állapotban lévő zoknijaink vigyázzák a lépteinket!