Folteltávolítás


Otthon
3/10/2018
Rúzs, zsír, izzadtság – a megfelelő módszerrel még a problémásabbnak tűnő foltokat is könnyedén eltávolíthatjuk kedvenc ruháinkból.

A megszokott folteltávolítási módszereken kívül van néhány új tippünk, melyek garantálják a foltok eltávolításának sikerességét.

1. Zsír
Kenjünk a foltra mosogatószert, majd tegyük be normál mosásra a mosógépbe. Ha esetleg olyan helyen vagyunk, ahol nincs mosógép, szórjunk a ruhára testpúdert, hagyjuk rajta egy egész éjszakára, és másnap keféljük le róla a púdert.

2. Izzadtság
Az ingek és blúzok hónaljrészén keletkezett foltoktól könnyen megszabadulhatunk, ha bedörzsöljük őket citromlé és víz, vagy ecet és víz egyenlő arányú keverékével.

3. Filctoll
Ha a ruhánk lett tintás, fújjunk rá hajlakkot, hagyjuk 15 percig hatni, majd meleg vízzel mossuk ki. Ha a szőnyeget csúfítja filctoll folt, egyszerűen dörzsöljük le róla egy frissítőkendő segítségével.

4. Rozsda
A ruhát öblítsük ki hideg vízben. Keverjünk össze citromlevet sok sóval, majd ezzel a keverékkel dörzsöljük be a foltot, és hagyjuk hatni akár egy éjszakán át. Ezután öblítsük ki a ruhát és mossuk ki a megszokott módon a mosógépben.

5. Smink
Az alapozó- és rúzsfoltokat a legegyszerűbben samponnal tudjuk kiszedni. Dörzsöljük be vele a szennyezett részt, majd tegyük a ruhát a mosógépbe. Ha ezzel a módszerrel nem jártunk sikerrel, kenjük be a foltot folyékony folteltávolítóval, és hagyjuk egy órán keresztül hatni. Ezután ismét mossuk ki a ruhát a megengedett legmagasabb hőmérsékleten. 

Ajánlott bejegyzések:

Energiamegtakarítás