Hogyan távoltítsuk el a makacs foltokat?


Otthon
24/02/2021
Körömlakk, rágógumi, tinta... Ezek a hétköznapi szennyeződések problémás nyomokat hagynak a ruhákon. Átfogó és részletes útmutatónk segítségével most búcsút inthet a legmakacsabb foltoknak is! Válassza ki a folt típusát és engedje, hogy az Ariel patyolattisztává varázsolja ruháit!

Aggodalomra semmi ok: a makacs foltok azért vannak, hogy az Ariel eltüntesse őket!

Makacs foltok esetén az első lépés mindig az előkezelés, ami az előtt történik, hogy a ruhákat beraknánk a mosógépbe. Végezzük el az előkezelést az Ariel Mountain Spring folyékony mosószerrel, az előkezelő kupak segítségével! Öntsünk mosószert a kupakba, majd finoman dörzsöljük át vele az eltűntetni kívánt foltot. A foltok előkezelését tekintse meg videónkon!

Ragacsos anyagok ragasztó és körömlakk

Finom, paskoló mozdulatokkal tisztítsuk át a szennyeződött felületet körömlakk lemosóval (kivéve a szintetikus szöveteket, például nylon vagy poliészter), ezután mossuk ki a ruhát Ariel Mountain Spring folyékony mosószerrel a címkén látható utasításoknak megfelelően!

Vér

Engedjünk hideg vizet a ruhára és végezzünk előkezelést a folton az Ariel Mountain Spring folyékony mosószerrel! Mossuk ki kézzel hideg vízben a szokásos Ariel Mountain Spring folyékony mosószerünkkel, amely tovább tisztítja a ruhát akár 30 fokon is!

Rozsda

Kefével seperjük le a ruhán maradt rozsdamaradványokat. Normál textíliák esetén dörzsöljük át a foltot hideg víz alatt, hogy fellazuljon a szennyeződés, majd rakjuk 30 percre egy vízzel teli lavórba, amibe 3 evőkanál szódabikarbónát tettünk. Ezután mossuk ki a ruhát a címkén látható utasításoknak megfelelően például Ariel Mountain Spring folyékony mosószerrel. A kényes anyagokat, - mint például gyapjú és selyem - jobb, ha szárazon tisztítjuk!

Gyertyaviasz

Hámozzuk le a maradék viaszt a ruháról és tegyük az anyagot itatóspapírok vagy konyharuhák közé. Használjunk meleg vasalót, amivel összepréseljük a rétegeket. Ezután mossuk ki a ruhát Ariel 3in1 PODS mosókapszula segítségével, a címkén feltüntetett utasításoknak megfelelően!

Vazelin - szépségápolsi praktikákra használt "csodaszer"

Csúnya foltot hagy maga után és többszöri mosást igényel, azonban ne adjuk fel! Végezzünk előmosást Ariel Mountain Spring folyékony mosószerrel!

Cipőpaszta

Bármilyen színű cipőpasztáról legyen szó, egyszerűen végezzünk előmosást Ariel Mountain Spring folyékony mosószerrel és hagyjuk állni egy óráig. Ezt követően mossuk ki a ruhát a szokott módon Ariel Mountain Spring folyékony mosószerrel, a címkén jelzett legmagasabb hőfokon.

Rágógumi

A rágógumit könnyebb eltávolítani, ha megkeményedik, így egy zacskóba csomagolva helyezzük a ruhadarabot a fagyasztóba, vagy tegyünk jégkockát a rágógumi felületére! Amint megkeményedik, sokkal könnyebb lesz eltávolítani. Végezzünk előkezelést az érintett területen Ariel Mountain Spring folyékony mosószerrel, mielőtt a megszokott módon kimosnánk , szintén az Ariel Mountain Spring folyékony mosószerrel.

Penészfolt

Öblítsük át a foltot forró folyóvíz alatt, mielőtt 2 órára beáztatnánk a ruhát meleg vízbe , amihez Ariel mosóport adjunk . Ezután mossuk ki a ruhát a címkén található utasításoknak megfelelően Ariel Mountain Spring folyékony mosószerrel. A kényesebb darabokat ez esetben is jobb, ha szárazon tisztítjuk.

Tinta vagy filctoll

A közhiedelem tévesen úgy tartja, hogy a hajlakk kihozza a tintafoltot. A leghatásosabb módszer azonban az Ariel 3in1 PODS mosókapszula használata. A mosókapszulákban található enzimek rendkívül hatékonyan törik meg a tintafoltok részecskéit. Tegyük a kapszulát a mosógép üres dobjába, helyezzük rá a ruhát és mossuk ki a címkén látható legmagasabb hőfokon! A régebben keletkezett foltokat dörzsöljük át körömlakk lemosóval (kivéve szintetikus anyagokat), majd mossuk ki a ruhát a szokásos módon, Ariel 3in1 PODS mosókapszulával.