Ismeretlen eredetű foltok a ruhán? Az előkezelés segíthet!


Otthon
9/03/2021
Bosszantó foltok és az Ariel: avagy hogyan kezeljük elő a ruhákat a mosáshoz?

Ön tudta, hogy a nők 65%-a* foltosan már nem viselné többé kedvenc ruhadarabját? Szerencsére akadnak olyan apró trükkök, melyek segítenek a pecsétek eltüntetésében és abban, hogy a ruhák hosszabb ideig megőrizzék újszerű külsejüket! A foltos és szennyezett darabok esetén az előkezelés vagy előáztatás helyreállíthatja a problémát; legyen az ing vagy gyerektakaró, a megfelelő tisztítás segít visszaadni azok egykori ragyogását.

1. A foltok előkezelése

Amennyiben ismeretlen eredetű foltokat vél felfedezni a szennyesbe helyezett ruhákon, a legjobb, ha a mosást megelőzően előkezeli azokat. Az Ariel mosószer egy különleges, folt-előkezelő kupakkal kerül forgalomba, amely segít a dörzsölésben, és gyengéden fellazítja a foltot szennyeződést, még mielőtt a ruha a mosógépbe kerülne. Így, nincs szükség külön termék használatára! Töltse a mosószert a kupakba, oszlassa el a folton, majd dörzsölje a hatóanyagokat a szövetek mélyébe! A dörzsölést végző gumisörték keményen elbánnak a foltokkal, de nem ártanak a kissé kényesebb daraboknak sem!

Hogyan készítsük elő kíméletesen a foltokat a mosáshoz?

Hogyan készítsük elő kíméletesen a foltokat a mosáshoz?

2. Előáztatás

Amikor a mosnivaló ruhákat mosószeres oldatba helyezzük, akkor a modern összetevőknek (ragyogásfokozóknak, különleges enzimeknek és a habzást keltő hatóanyagoknak) időt adunk arra, hogy beivódjanak a szövetekbe és fellazítsák a foltokat. Az egyszerű áztatáshoz töltse meg vízzel a mosdókagylót, vagy eresszen annyi vizet a kádba vagy, a mosógépbe, amennyi ellepi a ruhákat. Az előáztatáshoz a ruha címkéjén megengedett legmelegebb hőmérsékletű vizet használja! Amennyiben nem biztos abban, honnan származik a folt, kezdjen hideg vizes áztatással! Ha ez nem segít, adjon hozzá fokozatosan meleg vizet, majd adagolja a vízhez kedvenc folyékony Ariel mosószerét! Keverje el a mosószert a vízben, hogy az teljesen feloldódjon. Helyezze a ruhákat a mosószeres oldatba, áztassa be őket fél órára, majd végezze el a mosást a megszokott módon. (Mindig ellenőrizze a ruha címkéjén feltüntetett utasításokat!)

3. A folyékony mosószert helyezzük közvetlenül a dobba!

A folyékony mosószerek használatakor Ön is el szokott tűnődni azon, hogy vajon hová öntse a mosószert? Ezzel nincsen egyedül! Amit kevesen tudnak, hogy a mosógép mosószer-adagoló rekeszébe töltve a folyékony mosószer egy része elveszhet (mosógép típusától függően), ezért a legjobb, ha azt közvetlenül a dobba adagoljuk! Csak töltse a flakonon látható ajánlott mennyiséget az Ariel előkezelő kupakba, ezt pedig helyezze a mosógép dobjába halmozott szennyes ruha tetejére!. Zárja be a mosógép ajtaját és indítsa el a programot!

Ezen egyszerű lépések követése segít a ruhák ápolásában. Tekintse meg videónkat, ahol lépésről lépésre megmutatjuk mindazt, amiről a fentiekben olvasott.

*A fogyasztói adatokat online felmérés keretében, adott országra vetítve 500 felnőtt bevonásával végeztük az alábbi piacokon: Magyarország, Románia, Csehország, Törökország, Oroszország, Bulgária és Szerbia. A felmérést a P&G mosószer részlege kezdeményezte az Ariel márka vizsgálatához, melyet a KGRA végzett 2016. június 11 és 18 között.