Ruhásszekrény „lomtalanítása” 5 lépésben


Otthon
3/10/2018
Kezd elveszni ruhásszekrényében? Sok benne a ruhadarab, de nem illenek egymáshoz? Ez a praktikus lomtalanítási útmutató segít ruhásszekrényének újjászületésében!

Tele van ruhásszekrényünk, de mégis úgy érezzük, sosincs mit felvenni? Még mindig ragaszkodunk ahhoz a közel 20 éves nadrághoz, ami már rég nem jó ránk? Netán leárazáskor vettünk később sosem hordott darabokat? Ez az 5 lépéses „ruhásszekrény lomtalanítás” majd segít a fontos és szeretett darabok megtartásában, illetve a nem kívánatos elemek eltávolításában!

1. Szabaduljunk meg mindentől, ami már nem jön ránk

 Még mindig őrizgetjük kedvenc farmernadrágunkat, amelyet még a gyerekek születése előtt hordtunk? Vagy a bő fazonú blúzt, ami ma már egyáltalán nem divat? Itt az ideje összeszedni a bátorságunkat és megszabadulni mindentől, ami nem tökéletesen a mi méretünk. Mindannyian azt szeretnénk, ha a ruha bennünket szolgálna, előnyösen emelné ki vonalainkat, mi pedig nagyszerűen éreznénk magunkat benne. Ha mindezt szem előtt tartjuk, akkor minden nem odaillő darabnak „távoznia kell”.

2. Szabaduljunk meg azoktól a daraboktól,  melyeket több mint egy éve nem hordtunk!

Gyakran azért őrizgetünk bizonyos darabokat, mert elhitetjük magunkkal, hogy később még hordani fogjuk. Amennyiben rossz mérete, a más ruhadarabokkal való összeegyeztethetetlensége, vagy egyéb okok miatt nem viseljük, szabaduljunk meg tőle! Hagyjunk helyet azoknak a ruhákat, melyeket továbbra is örömmel és előszeretettel hordunk.

3. Tartsuk meg kedvenc darabjainkat, és viseljük is őket!

Mindenkinek van olyan kedvence, amit szíve szerint gyakrabban hordana, ugyanakkor vigyázunk rá, „tartogatjuk”, hogy még sokáig meglegyen. Erre nincs szükség! Ha megfelelően gondoskodunk ruhadarabjainkról, akár éveken keresztül is örömünket lelhetjük bennük. A szekrényben őrizgetés helyett hordjuk bátran a kedvenceinket!

4. Állítsunk össze párosításokat!

Használjunk jól bevált, klasszikus darabokat: blézert néhány pólóval, és egy csinos farmert, melyet a munkában is hordhatunk. Készítsünk 5-6 olyan kombinációt, melyekről tudjuk, hogy jól festünk bennük. Válogassuk össze hozzá a cipőt és a kiegészítőket is! Készítsünk fotót mindegyikről, majd ragasszuk őket a szekrény belső oldalára. Így amikor ötletre van szükségünk, csak egy pillantást kell vetnünk a fotókra!

5. Vigyünk színt az öltözködésünkbe!

Egy kis extra szín minden öltözéket azonnal szebbé varázsolhat. Tartsunk talonban néhány kulcsdarabot, melyekkel bizonyos kombinációkat feldobhatunk és egyedivé varázsolhatunk. Amennyiben gyerekeink vannak, ne feledjük, hogy a színes árnyalatok és a fekete, többnyire jobb döntésnek bizonyulnak a hófehérnél.

Ön mostanában végzett nagytakarítást a gardróbjában? Érdekel bennünket, milyen szisztémák alapján végezte el a feladatot!

 Ha szeretne többet megtudni arról, hogyan ragyoghatnak a család ruhái, látogasson el az Ariel honlapjára!