Egyszerű Smink Tippek És Praktikák


Szépségápolás
3/10/2018
Miután kidolgoztuk a színeket és az alapozást, fejezzük be a sminket egy dús vörös rúzzsal.

Lépésről lépésre

1. Előkészületek. Ez a természetes smink nem csak fantasztikusan néz ki, de igen egyszerű elkészíteni. Kezdjük az alapozással! A modern hatás kedvéért ne használjunk túl sok púdert a mattításhoz, csak egy pamacsnyit vigyünk fel T-zónánkra és a korrektorozott területekre.

2. Színekre fel! A precíz végeredményért szemhéjecsettel vigyünk fel egy semleges csontszínű árnyalatot a szemhéjunkra, majd kövessük ezt egy sötétebb színnel, hogy kiemeljük szemünket. 

3. Göndörítsünk! Formázzuk meg szempilláinkat, majd folyékony szemhéjtussal húzzuk ki szemhéjunkat a szempillák tövénél. A művelet során nézzünk lefelé egy tükörbe, és a szempillák vonalában vezessük az ecsetet, hogy egy egyenes vonalat rajzoljunk. Végül használjunk szempillaspirált.

4. Jöhet a szemöldök! Tegyük rendbe szemöldökeinket. Fésüljük irányba és emeljük ki őket színükhöz hasonló szemhéj festékkel. Hosszabbítsuk meg szemöldökceruzával, amennyiben sima, hosszabb szemöldököket szeretnénk.

5. Rúzsozás. A pirosító felvitele előtt rúzsozzuk ki ajkainkat. Az idei ősz piros rúzsa enyhén narancsos beütéssel bír, továbbá matt vagy szaténszerű.

6. Pirosító. A rúzs intenzitása határozza meg a pirosító színét is. Vigyünk fel rózsaszín árnyalatú pirosítót almácskáinkra, épp annyit, hogy friss, ragyogó végeredményt kapjunk. 

Megtakarítás

A hosszantartó rúzsok manapság már nem olyanok, mint régen.  Az összetevők nem szárítják ki ajkainkat és sokkal tovább tartanak. Jó hír a pénztárcánknak.

Gyors megoldás 

Ha sietős dolgunk van, keverjünk krémet arcpúderünkhöz. Az így kapott alapozót egyszerű felvinni és nem hagy nehéz, túlpúderezett hatást maga után. 

Egyéb praktikák

  • Rúzsozás előtt emeljük ki ajkainkat kontúrceruzával. Használjunk hosszantartó rúzst, hogy még tovább tartson.
  • Ha ritkább a szempillánk és drámaibb hatást szeretnénk elérni, rakjunk fel jó minőségű műszempillát.
  • Rúzsunk és körömszínünk harmóniája klasszikus alap, úgyhogy nem hagyhatjuk ki!
  • A nap során zsírosodó bőrünket inkább zsírpapírral, mintsem púderrel mattítsuk. A túl sok púder fáradtnak és megviseltnek tűnteti fel az arcbőrt.