A bikinivonal szőrtelenítése – hogyan előzzük meg az irritációt?


Szépségápolás
23/09/2019
A bikinivonal-szőrzet eltávolítása sem ördöngősség ha betartja hasznos tanácsainkat és tippjeinket!

A bikinivonal szőrtelenítése - hogyan előzzük meg az irritációt?

 A bikinivonal egy kifejezetten kényes terület: a szőrzet itt több irányban is nő, és szemmel láthatóan is sűrűbb, vastagabb és göndörebb, mint a lábakon vagy az alkaron.  A bikinivonal területén a bőr rendkívül érzékeny, ezért  szőrtelenítése problémás lehet a nők számára. Ezenkívül itt a bőr kevésbé feszes, mint a lábakon, így a műveletvégzés  során nagyobb ellenállásba ütközünk.

 Borotválás előtt

  1. Fontos, hogy szőrtelenítés előtt mindig készítsük elő a bőrt és a szőrzetet!
  2.  A szőrtelenítést megelőzően célszerű letusolni  vagy megfürdeni, mivel egy 2-3 percen át tartó melegvizes áztatással felpuhítjuk a borostákat. A szőrzet meglágyítása és a borotva egyenletes, valamint könnyed siklása érdekében használjon kellő mennyiségű, hidratáló borotvazselét. Válasszon aloe vera-t tartalmazó terméket, például a Satin Care Sensitive Skin borotvazselét.

 Borotválás közben

  1. A bikinivonal szőrtelenítése során feszítse ki a borotválandó felületet.
  2. Ez, csökkenti a bőr sérülésének kockázatát, és elősegíti a hozzáférést a nehezen borotválható területekhez, valamint hatékonyabb borotválást tesz lehetővé. A szőrtelenítést rendszeresen végezze,  és használjon korszerű, többpengés borotvát, például a Venus Embrace-t. Ezt a borotvát kifejezetten úgy tervezték, hogy a nők számáraegyszerű és kényelmes borotválást tegyen lehetővé. Az ovális alakú borotvabetét  követi a női kontúrokat, valamint ergonómikus borotvanyéllel rendelkezik, amely tökéletes irányíthatóságot tesz lehetővé az  olyan nehezen elérhető területeken is, mint pl. a bikivonal.
  3. A borotválást könnyed, finom mozdulatokkal végezze és csak minimális nyomást gyakoroljon a borotvára, mivel ez csökkenti az irritáció kialakulásának kockázatát.
  4.  Amennyiben ugyanazon a bőrfelületen többször is végigvezeti a borotvát, kenje be ismét borotvazselével.

 Borotválás után

  1. A borotválást követően öblítse le a bőrt langyos vízzel, majd törölje szárazra.
  2. Figyeljen oda a pengék rendszeres cseréjére; az életlen pengék nem hatékonyak, és ha a bikinivonal szőrtelenítéséről van szó, minél kevesebb lehúzást kell alkalmazni, annál jobb.
  3. Érdemes borotválkozás utáni, bőrnyugtató balzsamot is használni.
  4. A bikinivonal szőrzet nyírásához a Venus Bikini Trimmer nyírót ajánljuk, mivel használata biztonságosabb és kényelmesebb az ollónál.