A fejbőr borotválása


Szépségápolás
3/10/2018
Borotválkozás során a férfiak számos problémával szembesülnek, melyekre azonban szerencsére hatékony megoldásokkal szolgálhatunk.

G tény

Tévhit, mi szerint a hajhullásért csupán a genetika felelős.

Mindegy, hogy a ritkuló haj elrejtése vagy egy megújult külső a cél; lényeg, hogy a borotválás optimális eredményt nyújtson számunkra.

A műveletet kezdjük egy trimmeléssel, és rövidítsük meg hajunk hosszát amennyire csak lehet. Ezt követően kövessük az alábbi lépéseket:

A borotválás megkezdése előtt mossuk fejünket tisztára a zuhany alatt.
Pár percig „áztassuk” a hajszálakat, hogy minél rugalmasabbá váljanak.
Vigyünk fel borotvazselét a fejbőrünkre.

A szappan használatánál mindenképp hatékonyabb a borotvazselé, mivel az kevésbé szárítja ki a fejbőrt és nem hagy maradványokat maga után, ami eltömítheti a borotvát. A borotvazselé megakadályozza, hogy a nedvesség elpárologjon, ugyanakkor rugalmassá varázsolja a hajszálakat, melynek következtében a borotva gyengédebben siklik a bőrön és lecsökkenti a kellemetlen, húzó érzetet.

Egy jó minőségű borotva precíz borotválkozást eredményez, így hosszabb idő telhet el két borotválás között.

A borotválás során alkalmazzuk a megfelelő technikát.

Könnyed és gyengéd mozdulatokkal borotváljunk: hagyjuk, hogy a borotva végezze el a munkát helyettünk. A borotválást a hajszálak növekedési irányával megegyezően kezdjük, majd ha szükséges, visszafelé is menjünk végig a borotválandó felületen.

A fejbőr borotválását a tarkónkkal kezdjük, ezután térjünk át az oldalakra. A műveletvégzéshez a falra szerelt tükör mellett használjunk kézi tükröt is, hogy jobban lássuk mit csinálunk.

Amikor elkészültünk, kenjük be fejbőrünket olyan hidratálóval, amely nem tömíti el a bőrpórusokat. Ezek egyrészt megakadályozzák a bőr kiszáradását, másrészt csökkentik a pattanások kialakulásának kockázatát.