Állakat fel! Tökéletes borotválkozás 5 lépésben


Szépségápolás
4/10/2019
Legjobb megoldás, ha a borotválkozást közvetlenül zuhanyozás után végzi.

1. LÉPÉS: ARCMOSÁS

Mossa meg arcát és nyakát meleg vízzel, majd törölje át gyengéd arctisztítóval. Legjobb megoldás, ha a borotválkozást közvetlenül zuhanyozás után végzi. A meleg víz segít megduzzasztani a szőrszálakat, melyek ezáltal puhábbá és könnyebben  vághatóvá válnak.

Tény: A száraz borosta egy rézhuzal keménységéhez hasonlítható! Miért kell a borotválkozás előtt arcot mosni? Az arcmosás megszabadítja az arcbőrt a szennyeződésektől  és elhalt hámsejtektől, vagyis azoktól a dolgoktól, amelyek megnehezítik a borotválkozást.

2. LÉPÉS: KÉPEZZEN HABOT

Az arcbőrön borotvazselével. Ez meggátolja a borosták kiszáradását és megkeményedését borotválkozás közben. Mindemellett sima felületet képez a bőrön, amely elősegíti a pengék siklását, így segít megakadályozni a horzsolásokat, a bőrpírt és a feszítő érzetet a borotválkozás közben.

Tény: A víz gyorsan elpárolog a szőrszálak felületéről, hacsak nem akadályozzuk meg ezt borotvazselé használatával.

3. LÉPÉS: BOROTVÁLKOZZON

Finom mozdulatokkal! A penge elvégzi Ön helyett a munkát. Ha túl erős nyomással vezeti végig a borotvát, az csak sérti az arcbőrt. A borotválkozást az arccsont alatti területtel célszerű kezdeni, aztán jöhet az oldalsó rész és az áll, végül pedig a trükkös területek, pl. a bajuszvonal.

Tény: A legerősebb borosták az állon és az ajkak körül nőnek. Ha ezeket hagyjuk utoljára,  a borotvazselének több ideje lesz felpuhítani a szőrzetet.

4. LÉPÉS: ÖBLÍTSE

Le az arcát hideg vízzel, mivel ez megnyugtatja a bőrt és bezárja a pórusokat.

Tény: A meleg víz kitágítja a pórusokat, ilyenkor könnyebben tisztítható a bőr. A hideg víz épp ellenkezőleg: bezárja azokat, így megőrzi a bőr tisztaságát.

5. LÉPÉS: HIDRATÁLJA

Arcbőrét a borotválkozás után, mert a hidratálás óvja és szuper sima érzetűvé varázsolja azt.

Tény: A hidratálás segít a bőr természetes nedvességtartalmának helyreállításában és ápolja az arcbőrt.

HELYES

Borotválkozás közben a pengék folyamatos öblítése vízsugár alatt.

HELYTELEN

A pengék kocogtatása vagy törölgetése törülközővel - ez tönkreteheti a pengéket.