Borotválkozás utáni irritáció kezelése


Szépségápolás
3/10/2018
A borotválkozás utáni irritáció is a múlté lehet már, csak kövesse hasznos tanácsainkat!

De semmi probléma, mi teljes mértékben kezünkbe vehetjük ezt a gondot és segítséget nyújthatunk nekik, hogy megküzdjenek ezzel a problémával:

  1. Tanácsoljuk barátunknak, hogy közvetlenül zuhanyozás után borotválkozzon, amikor a forró víz megpuhítja a szőrszálakat. Annak érdekében, hogy erősítsük a hatást, adjuk oda neki saját haj-kondicinálónkat. Vigye fel az arcára, amíg mosakszik.
  2. A férfiak általában nem kedvelik a kozmetikai szerek használatát, mivel úgy vélik, hogy az nem egy férfias elfoglaltság. És ez baj. Ajándékozzunk barátunknak egy jó bőrradírt, hogy legalább hetenként távolítsa el az elhalt bőrt.
  3. Egy jó borotva - a szép bőr záloga. Nem érdemes egy különleges alkalomra várnunk, hogy egy korszerű borotvát ajándékozzunk szerelmünknek. Ezt most rögtön tegyük meg. Amennyiben a bőre érzékeny, irritálásra hajlamos, akkor számára ideális a vízzel-habbal történő borotválkozáshoz a Braun WaterFlex vagy pedig a bőr hűtését végző Braun CoolTec.
  4. Javasoljuk neki, hogy borotválkozás után mosakodjon meg hideg vízzel. Ez elősegíti a pórusok összehúzódását és mérsékli a szőrök befelé növésének kockázatát.
  5. Ajándékozzunk neki egy jó gélt vagy borotválkozás utáni krémet. Ezek elősegítik a bőr megpuhulását és mérséklik a pirosodást.
  6. Használhatunk népi gyógyászati termékeket is. Készítsünk neki körömvirág, kamilla vagy tölgyfa-kéreg főzetet. Összetörhetünk neki két aszpirin-tablettát is, adjunk hozzá glicerint és masszírozó mozdulatokkal vigyük fel a bőrére, lemosni nem kell.
  7. Javasolhatjuk neki azt is, hogy ne reggel, hanem este borotválkozzon. Az éjszaka alatt a bőr megpihenhet és megnyugodhat.
  8. Szoktassuk le barátunkat arról, hogy az arcát törülközővel törölje le. Először is, nincs arra garancia, hogy a törülköző ideálisan tiszta, másodszor pedig miért is kellene a bőrt feleslegesen sérteni. Hadd száradjon meg az arca magától.

Segítsük barátunkat, hogy megszabaduljon az irritálástól és hadd örvendeztessen meg bennünket a szép, puha bőrével.