Tavaszi sminktippek 2019


Szépségápolás
23/09/2019
Mi jellemzi az idei tavaszi sminkdivatot? Vajon megtarthatjuk élénk piros rúzsunkat? Megmarad a glittermánia? Nézzük, idén hogyan sminkeljünk, ha szeretnénk megfelelni a legújabb trendnek.

A 2019-es szépségtrend a tarkabarkától a természetes hatású sminkig terjed. Bemutatjuk az öt legfontosabb újdonságot.
Még mindig tart a trend, hogy a smink legfontosabb része a makulátlan arcbőr, amire alig kerül smink, vagyis legalábbis úgy tűnik, mintha nem lenne rajta szinte semmi.
A szemhéjra erős színek jönnek
Szivárvány vagy papagáj? Bárhogyan is nevezzük a 2019-es, tarkabarka szemhéjfestéktrendet, egy biztos: a legmenőbb színek a zöld, a piros, a kék és az arany. A kéket nem csak magában, hanem a füstös szemek kiegészítéseként is lehet használni. Emellett a 2019-es év színének választott élénk korall sem hiányozhat a szemünkről.
Folyékony ajakrúzs a csillogásért
Vizes hatású ajkak: hosszantartó hatást érhetünk el a folyékony rúzsokkal, ha egy kicsit sötétebb ajakceruzával alapozunk. És hogy milyen színeket használjunk? A klasszikus vörös még mindig divat, emellett mélybordó árnyalatokat is válaszhatunk.
Rakoncátlan szemöldök, természetes körmök, nude smink
Az erőteljes színek ellentéteként az idei tavaszi sminktrendben a természetes hatás áll. Ez ismerős lehet, hiszen az őszi-téli sminktrendben ez már fontos szerepet játszott. Jó hír, hogy nem kell sokat foglalkoznunk a szemöldökünkkel és az arcunk sminkelésével. A körmünkre természetes színű lakk kerüljön, és a legfontosabb minden szempontból: a kevesebb mindig több.
Rózsás orcák
A rózsaszín már régen nem számít Barbie-színnek, így nyugodtan használhatjuk az orcák kiemelésére. Ha oda teszünk belőle, üdébb lesz az arcunk anélkül, hogy túlságosan művi hatást érnénk el vele.
Csillogás arcon, körmökön
A csillogás egyértelműen a karácsonyra és a partiidényre emlékeztet. Jó hír azoknak, akik még tavasszal is ragyogni szeretnének: a csillogás megjelenhet az arcunkon, az ajkainkon és a körmünkön is. Arra azonban figyeljünk, hogy ne egyszerre mindenhol, hanem csak visszafogottan – így elbűvölők leszünk, nem pedig extrémen feltűnők.
Plusz: sminkiskola kezdőknek
Nem kell ahhoz profi sminkesnek lenni, hogy öt perc alatt tökéletes, természetes hatású, divatos sminket varázsoljunk magunknak. Mindössze egy alapkészletre lesz szükségünk: egy hosszan tartó rúzsra, egy arcpirosítóra és egy szempillaspirálra.
Így csináljuk: a szokásos hidratáló után vigyünk fel az arcunkra fényvédős, színezett BB vagy CC krémet. Szemünket emeljük ki szempillaspirállal, majd az arccsontok színezésére és az orcák kiemelésére használjunk kevés pirosítót.