Divatszínek a frizuratrendben: merjünk változtatni!


Szépségápolás
22/12/2018
Bár még tél van, előbb-utóbb beköszönt a tavasz, a megújulás évszaka. Ha szeretnénk ezt a külsőnkkel is kifejezni, változtassunk a megszokott hajszínünkön. Vajon a divatszínekből melyik illik a legjobban hozzánk?  

Mit kell figyelembe vennünk, ha szeretnénk megváltoztatni a hajszínünket? A trendszínek közül vajon melyik áll jól nekünk?

Abszolút hódít a vörös

2019 legdivatosabb hajszíne a vörös. Nem gondolnánk, de ez a hajszín szinte mindenkinek jól áll, csak nem mindegy, melyik árnyalatot használjuk. A legfontosabb szempont a bőrszínünk. Ha világos, válasszuk a rose goldot vagy a mostanság hódító gyömbérvöröset. Kerüljük a sötét, bordós árnyalatokat, mert azok sápasztanak. Ha semleges a bőrünk színe, akkor jól fog állni a rézvörös, viszont a lilás, mély árnyalattól sárgásnak tűnhet az arcunk. A sötét bőrszínhez pedig a mélyebb árnyalatok illenek, a világos árnyalatoktól arca zöldesnek fog tűnni.


Ha szőke, akkor legyen hideg

Az igazán szép szőke hajszínt nehéz otthoni módszerekkel megvalósítani, és a mostani divatszínek is inkább a fodrászoknak kedveznek. Többféle szőke hódít, de leginkább a gyöngyházszőkével futhatunk be, amelyben fémes, valamint pasztell levendula- és barackárnyalatok jelennek meg. Ez még a világosabb bőrtónusúaknak is jól áll, nem lesz tőle sápadt az arcuk. Ha hideg szőkét szeretnénk választani, idén természetesebb hatású és finomabb átmeneteket kérjünk a fodrászunktól. Sötétebb bőrszínnel inkább a karamellszőke mutat szépen, a fehér és a platina nem, mert mesterséges összhatást érnénk el vele. Ha nem szeretnénk drasztikus színváltozást, de kedveljük a szőkés árnyalatokat, válasszunk világos vöröses tónust intenzív szőkével kombinálva. 


Most a szürkés barna a nyerő

Az is lehet divatos, aki maradna a megszokott barnánál. Idén azonban az intenzívebb árnyalatok hódítanak, mint például a csokoládé, így ha világos a bőrünk, ne ezt válasszuk, mert sápadtak leszünk tőle. A 90-es években volt divat a szőke csík elöl, amely világos keretet ad az arcnak – ez most szintén visszatér, és a világosabb bőrszínűeknek ajánljuk. Akinek jól állnak a sötétebb árnyalatok, annak érdemes most szürkét is csempészni a színébe. Ha a melegebb árnyalatokat kedveljük, tetessünk finom ombre stílusban karamellcsíkokat a hajvégeinkbe.


Plusztippünk

A hajszínek terén a divat most a kísérletező típusoknak kedvez. Egyre kedveltebbek lesznek ugyanis a színező spray-k, amelyek a természetestől az egészen feltűnő színekig mindenféle árnyalatban kaphatók. A kimosható spray-k határtalan kreativitást tesznek lehetővé.