Első benyomás és szép haj


Szépségápolás
3/10/2018
Nem lesz második esélyed, hogy jó első benyomást tegyél. Az első benyomás hatással van életünk valamennyi területére - úgy a munkahelyi, mint a magánéletben. Döntő jelentőséggel bír. Pszichológusok úgy vélik, hogy mindössze három másodperc alatt alakítjuk ki véleményünket az újonnan megismert személyről - és ugyan így három másodpercünk van arra, hogy valakire pozitív első benyomást tegyünk.

"Nem lesz második esélyed, hogy jó első benyomást tegyél." Az első benyomás hatással van életünk valamennyi területére - úgy a munkahelyen, mint a magánéleben. Döntő jelentőséggel bír. Pszichológusok úgy vélik, hogy mindössze három másodperc alatt alakítjuk ki véleményünket az újonnan megismert személyről - és ugyan így három másodpercünk van arra, hogy valakire pozitív első benyomást tegyünk.

Az első benyomás kialakításának kulcsfontosságú tényezői

Gyakran mondjuk, hogy a személyiség fontosabb, mint a megjelenés. Ez a három másodperc, melynek során az adott személlyel kapcsolatban az első benyomást kialakítjuk, kizárólag a "külső tényezők" megfigyelésén alapul. Nem az egyedi sajátosságokra gondolunk, hanem megjelenésünk azon  aspektusaira, melyekre befolyásunk lehet.

Az önbizalom hiányára utaló viselkedés, a viseltes ruházat, egy barátságtalan pillantás, vagy a zsíros, mosatlan, korpás haj - mindezen tényezők, bár nincsenek közvetlen kapcsolatban a munkával vagy a barátkozással, csökkentik a jó benyomás kialakításának esélyét. A megjelenés és az ápoltság kulcsfontosságú ebből a szempontból. Az ápolt megjelenés magába foglalja a köröm és a bőr állapotát, és ami a legfontosabb - a hajhigiénét és a hajviseletet.

Reflektorfényben a haj

A haj az egyik első dolog, amelyre mások odafigyelnek, függetlenül attól, hogy először, második alkalommal, vagy sokadszor találkozunk. Napi tevékenységeink végzése során ritkán fedjük be arcunkat vagy hajunkat. Ezért kell használnunk hajápolási termékeket, samponokat és balzsamokat, amelyek megfelelnek a hajunk típusának és amelyekben teljes mértékben megbízhatunk.

A hajunk olyan, mint egy ablak, melyen keresztül a világ sok titkunkba nyer betekintést. Információkat nyújt társadalmi státuszunkról vagy életmódunkról, közvetve rámutat egészségi, szellemi és fizikai állapotunkra. Sőt, arra is utalhat, mennyire vagyunk merészek, érzelmileg érettek vagy feszültek. Ez utóbbi ellenőrzéséhez elég egy pillantás a vállakra, mivel a stresszes életmód jelei itt jól láthatóak. Ha ez az első találkozás alkalmával történik, nehéz lesz megváltoztatni az első benyomást, ezért feltétlenül győződjünk meg arról, hogy a hajunk mindig gondosan ápolt és korpásodás-mentes.

Készülj fel a szépségre - a korpásodás akár 100%-os csökkentésére

Miért a hajunk?

Legyen akár rövid vagy hosszú, hullámos, göndör vagy egyenes - a haj kétségtelenül minden nő dísze és minden férfi megjelenésének kulcsfontosságú eleme. Természetes, ha mindannyian azt szeretnénk, hogy a hajunk mindenkor egészségesnek és tökéletesnek látszon.

"És a kopaszodás?" - tehetnék fel a kérdést azok a hölgyek, melyek partnereinek már nincs buja sörénye. A hajhullásnak általában semmi köze a hanyagsághoz, ugyanis az nagy mértékben a génektől függ. De az igaz, hogy a hajhullást más tényezők befolyásolhatják - mint ahogy az is, hogy a kopaszodás megelőzhető. A fejbőrön kialakuló korpásodás negatív hatással van a növekvő haj minőségére, ami végül azok elvesztéséhez vezet. Bizonyos termékek rendszeres használata azonban akár 100%-osan képes eltávolítani a korpásodást, lassítva az ezen okból bekövetkező hajhullás folyamatát.

Mit lehet tenni?

Az első találkozón fontos az általunk keltett általános benyomás. Íme néhány tipp, amelyek segítenek a tökéletes első benyomás kialakításában:

- Győződj meg arról, hogy viselkedésed magabiztos, pozitív, de nem nyomasztó.

- Válaszd ki az alkalomhoz illő ruhát, melyben egyúttal jól is érzed magad.

- A gondozott és ápolt megjelenés biztosan segít, hogy sikerrel vegyük a "3-másodperces tesztet". A smink legyen mindig kifinomult és elegáns, a haj szép és 100%-ban korpamentes.