Hajápolási tanácsok - a dús haj titka


Szépségápolás
23/09/2019
A leggyakoribb kívánság, amit a fodrászok hallanak: legyen dúsabb a frizura, sűrűbb a hajzuhatag. 3 tanács a dús frizura elkészítéséhez.

Az első lépés a fodrásznál kezdődik!

Mindannyian tökéletes frizurára vágyunk és csak kevesen születünk olyan remek hajjal, ami kevés erőfeszítéssel is jól áll. A dús haj a nőiesség és egészség egyik évezredes jelképe, ez a kihívás pedig elsősorban a fodrászokat állítja nagy feladat elé. A tökéletes frizura alapja ugyanis a jó vágás, mely után magunk is könnyedén kordában tudjuk tartani a hajfürtjeinket. Egy ügyes fazon a legvékonyabb szálú, kevés hajból is dús hatású frizurát varázsol. A legfontosabb szempont, hogy ne lapuljon a hajunk, ehhez az szükséges, hogy ne legyen túl hosszú! Ha ragaszkodunk is a hosszú hajhoz, legfeljebb vállig érjen és soha ne ritkíttassuk a vékonyszálú, ritkás hajat! Rövid hajnál legalább havonta járjunk fodrászhoz, hogy mindig ápolt és rendezett legyen a frizuránk!

Otthoni ápolás

Mi magunk is sokat tehetünk a dúsabb hatás eléréséért. Hajmosáskor olyan trükköket is bevethetünk, melyeket híres modellek is alkalmaznak a gyönyörű frizuráért, ilyen egyszerű hajápolási tipp például, ha szénsavmentes ásványvízzel öblítjük le a hajunkat mosáskor. A lágy víztől szebb csillogású lesz a hajunk és egészségesebb. A különböző balzsamok, vagy pakolások jobban kifejtik a hatásukat, ha a hatóidő alatt törülközőt tekerünk a haj köré. A hajszárításnál figyeljünk rá, hogy hideg levegővel szárítsuk a hajat és a formázást ne vizesen végezzük! Rendszeresen ápoljuk és vágjuk (vágassuk) a hajvégeket a dús hatás érdekében!  A vékonyszálú hajnál vigyázzunk azonban a túl sok kondicionáló, balzsam és pakolás használatával, inkább a hajvégekre használjuk ezeket a készítményeket! Ne mossunk minden nap hajat és ügyeljünk arra, hogy jó minőségű készítményeket használjunk! Egy jó fejmasszázs is segít, hogy minél szebb hajkoronánk legyen.

Trükkös frizura?

Dús hajat szerencsére nemcsak tupírozással érhetünk el, a könnyű hullámok, laza göndör tincsek természetesebb hatást keltenek, mint a fejtetőn tornyosuló hajszobor. Dúsabb lesz az egyenes haj, ha nagyméretű körkefével szárítjuk be a frizurát a haj tövétől indulva a hajvégekig. Ha szeretnénk loknikat, vigyázzunk a göndörítéssel! A hajsütővas gyakori használatától töredezett, száraz lesz a hajunk, használjunk inkább hajcsavarókat. A feltekert hajra permetezzünk hajfixálót! Ha a legnagyobb méretű csavarót használjuk, nem göndör, csak kócos hatású, laza lesz a frizuránk.

A hajápolás összetett folyamat, sok minden kihat a frizuránk állapotára. A dúsabb haj érdekében fogyasszunk sok B6-, A- és C- vitamint, valamint figyeljünk a kalcium bevitelre is!