Az arcformánkhoz illő frizura


Szépségápolás
4/03/2021
Sokan gondoltunk már arra, hogy egy sztár vagy egy barátnőnk frizuráját megcsináltatjuk magunknak. Elmentünk a fodrászhoz az óhajtott frizura fotójával, de a végeredmény lehangoló lett. A helyzet az, hogy nem minden frizura áll mindenkinek egyformán jól. Az arcformánk dönti el, hogy nekünk melyik a legelőnyösebb.Kerek archoz Szeretnénk hosszítani az arcformánkat? Az állvonal alatt végződő frizurával pont ezt érhetjük el, mivel ez a hossz ideális az arc vékonyításához. Nem előnyösek viszont a göndör fürtök, vagy bármi, amely volument kölcsönöz a frizurának és szélesíti az arcot. A hajformázás során törekedjünk a sima, egyenes hajra. Ha szeretnénk hátrakötni a hajunkat, jó megoldást kínál a nyakszirtnél elhelyezkedő lófarok.
A pofacsontok és a fülek magasságában definiált frizurák előnytelenül szélesítik az arcot.
Milyen frizurát ajánlunk? Az állvonalig érő bubifrizurát, illetve rétegesen vágott hajat, mivel ez mozgást is kölcsönöz a hajnak.Szögletes arcformához Az ilyen arcforma esetében hangsúlyos a homlok és a pofacsontok, így jobb, ha nem hangsúlyozzuk tovább ezeket a vonalakat. Kerüljük például az egyenesre vágott frufrut, és válasszunk olyan frizurát, amely tompítja a szögletességet. Ilyenek a lágyan eső hajrétegek, a szabálytalan frufru, a hosszú haj, a dús frizura, stb.
Milyen frizurát ajánlunk? A vállig érő frizurát, amely lágyságot és nőiességet kölcsönöz a vonásoknak.A szív formájú archoz Azok, akiknek széles homlokuk és keskeny, hegyes álluk van, ebbe a kategóriába tartoznak. Ehhez az arcformához illik a szemöldökig érő, akár kicsit ferdén vágott frufru, mivel ez kiemeli a szemeket, keskenyíti a homlokot, és ezáltal kiegyensúlyozottá teszi az arcot.
Hasznos tipp: adjunk a hajvégeknek egy kis volument (szárításkor tekerjük a hajat a hajkefére), hogy az arc alsó része szélesebbnek hasson.
Milyen frizurát ajánlunk? Az állvonalig érő bubifrizurát, vagy vállig érő hajat. És frufrut, minden esetben.Hosszúkás arcformához Válasszunk szemöldökig érő frizurát! A homlok eltakarása révén az arc kevésbé hosszúkásnak fog hatni. Az arcforma kiegyensúlyozását úgy is elérhetjük, ha olyan frizurát választunk, amely az arc alsó részét szélesíti. Ehhez az arcformához mindig előnyös az állig érő vagy rétegesen vágott frizura. Kerüljük a túl nagy volument, mivel ez még hosszúkásabbá teszi az arcot!
Milyen frizurát ajánlunk? Bubifrizurát frufruval, vagy az állvonalig rétegesen vágott vállig érő hajat.Ovális arcformához Szerencsés az, akinek ilyen az arcformája! Jól áll neki a hosszú és a rövid haj, az egyenes és a göndör egyaránt. Azaz minden frizura! Az arcvonások kiemeléséhez választhatunk bármilyen frufrut és az állvonalig tartó bubifrizurától a vállig érő hajon át is bármit. A hosszú haj is előnyös az ilyen típusú archoz, lehetőleg középen elválasztva, mivel ez kiemeli ennek az arcformának a megkapó arányait.
Milyen frizurát ajánlunk? Szinte minden frizura illik ehhez az arcformához, de arra érdemes odafigyelni, hogy a haj textúrájához illő stílust válasszunk. Ebben segítséget kérhetünk fodrászunktól.

Megunta a frizuráját? Néhány apró változtatás jót tehet neki!
Hogy lehet mindez? Nem olyan rég még jól állt és tetszett, most meg olyan semmilyen...