Híres magyar mesterfodrászok


Szépségápolás
24/02/2021
Magyarországon ma már sok mesterfodrász dolgozik, sokuknak közülük saját szalonja is van. A két leghíresebb azonban Hajas László és Zsidró Tamás. Kik ők, és miért ismeri őket mindenki?

Bár a feltörekvő, fiatal generáció tagjai közül is ismerünk sokat, mégis elsősorban a két nagy „mester" a leghíresebb.

Hajas László

A magyar fodrászat emblematikus kulcsfigurája a hetvenes években kezdett fodrászmodell édesanyja tanácsára fodrászkodni. Miután elvégezte az iskolát, számos versenyen vett részt, 1982-ben pedig hetedik helyezést ért el a párizsi világbajnokságon, amelyen akkoriban még sokkal többen, 120-an indultak.1983-ban már saját szalonja volt, amelynek abban az időben a belsőépítészek is csodájára jártak. Miután a nevét ekkor már itthon mindenütt ismerték, külföldi hódítóútra indult, és számos multinacionális céggel dolgozott együtt, rengeteg európai városban járt, valamint fodrászversenyeken is zsűrizett. A szakma csúcsaként 2000-ben meghívást kapott a londoni Alternative Hair Show-ra. 2007-ben pedig állami kitüntetést is kapott, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át. A Magyar Fodrász Kozmetikus Egyesület elnökeként segít többek között koordinálni a fiatalokat kijutását a világbajnokságokra. Második feleségével immár 20 éve él együtt, közös fiuk, Dávid. Mindkettőjüknek van már az előző házasságából egy-egy lánya. Hajasé, Orsi idén ment férjhez Las Vegasban. A hatvanéves sztárfodrász az elmúlt években több médiaszereplést is vállalt: részt vett a Rettegés Fokában, a Nemzeti Vágtán és a Szombat Esti Lázban - bár ezeket csak játéknak tekinti, amit persze nagyon élvez.

Ha szeretnénk nála hajat vágatni: Budapesten az Erzsébet téri (+36-13170005), a Nádor utcai (+361/3118670) és a Retek utcai szalonba (+361-3150389) hétköznap reggel hét órától este kilencig mehetünk, szombaton pedig délután három óráig. Igaz, hogy a látogatásunk sokba fog kerülni, de biztosan profi kiszolgálásban lesz részünk. Ha nem szeretnénk meglepődni, előre tájékozódjunk a honlapján a pontos árakról.

Zsidró Tamás

Az ország másik híressége igazi fodrászcsaládba született, főként a nagynénje és a nagybátyja szerettette meg vele ezt a szakmát. 1980-ban végzett a fodrászképzőben. A kezdő évei után egyre több felkérést kapott, és egyre híresebb lett: részt vett reklámfilm forgatásokon, divatbemutatókon, magazinok fotózásán. 1994-ben a Wella Hungária top ten tagjai közé választották, ezt követően számos hírességgel dolgozott együtt. Első saját szalonját 1997-ben nyitotta az Andrássy úton. Mivel elkötelezett híve a fodrászképzésnek, 2001-ben iskolát alapított. 2009-ben ő is részesült ugyanabban az állami elismerésben, mint Hajas László, vagyis megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét. Ugyanebben az évben a Terézváros Mestere címet is elnyerte. Médiaszereplései között meg kell említeni a zsűritagságot a Miss Universe Hungary versenyen, a Nagy Duettet és a Hal a tortán-t. Az 52 éves mesterfodrász - saját elmondása szerint - olyan nővel él együtt, akinek minden nap aranyba kellene önteni még a lába nyomát is: Pötyi ugyanis a család mindentudója és intézője, aki tökéletesen irányítja három fiuk és a családfő életét.

Ha szeretnénk nála hajat vágatni: Az Andrássy úti szalonban (+361-4327366) és a Mom Parkban reggel 8-tól este 9-ig várják a vendégeket, míg a Pitypang utcában (+36/709676552) csak este 8-ig. A hétvégi nyitva tartásról és az árakról a honlapjukon kapunk pontos információkat.