Korpás fejbőr kezelése


Szépségápolás
5/03/2021
A cink fontos szerepet játszik a bőr egészségének fenntartásában, valamint a haj növekedésében.

Észreveheti, hogy egyes napokon a korpásodás rosszabb, mint máskor. Számos ok áll ennek hátterében. A környezeti viszonyok, az étkezés, a stressz és más tényezők egyaránt ronthatják a tüneteket.

A cink fontos szerepet játszik a bőr egészségének fenntartásában, valamint a haj növekedésében. Nélküle a hajnövekedés lelassul, de akár le is állhat. Ezért úgy gondoskodhat legjobban fejbőréről, ha meggyőződik arról: étrendje tartalmaz cinket, hiszen az feltétlenül elengedhetetlen ahhoz, hogy legjobb formáját mutassa a világnak.

"Ha cinktartalmú élelmiszereket fogyaszt, azzal egész szervezetének jót tesz", magyarázza a head & shoulders részéről Steve Shiel. "Haja csak addig él, míg fejbőre belsejében található – ha már elhagyta testét, belsőleg már nem sokat tud tenni érte".

"Több mint két évbe telt, hogy kiszűrjük a cink számos különböző formáját", meséli Steve, “míg végül eljutottunk egy olyan készítményig, melyet olyannyira kivételesnek találtunk, hogy hét különböző szabadalomkérelmet is beadtunk, hogy biztosítsuk a védelmét.”

A munka eredménye kivételes erejű összetevők tökéletes kombinációja lett, mely gyorsan szembeszáll a korpával, ugyanakkor olyan hajbarát sampon rejti, melynek használata minden egyes hajmosás alkalmával nagyszerű érzést és illatot biztosít.

Az egészséges életmód és a megfelelő étkezés szintén javára szolgálhat. Aludja ki magát, rendszeresen végezzen testmozgást és fogyasszon cinkben gazdag élelmiszereket. Ezek közé tartozik például az osztriga (melynek cinktartalma tízszerese más élelmiszerekének), a keménysajtok, a máj, az olajos hal, a teljes kiőrlésű kenyér, a tojás és a biohúsok.

És mi ad valóban okot az ünneplésre? A pezsgő ugyancsak a jó cinkforrások egyike.