A legfontosabb szépségtippek, hogy ősszel is ragyogjunk


Szépségápolás
25/06/2020
Októberben a napok egyre komorabbak, az időjárás egyre hűvösebb. Ennek megfelelően a bőrünknek és a hajunknak is több ápolásra van szüksége. Mire figyeljünk, és milyen hibát ne kövessünk el? Eláruljuk a titkokat.

Ahogy egyre hűvösebb lesz az idő, úgy változik a bőrünk és a hajunk is, így ilyenkor érdemes kicsit változtatni a mindennapos szépség- és sminkelési rutinunkat illetően. Íme a legfontosabbak.

1. Igénybe vett hajra

Míg nyáron nem feltétlenül kellett hajszárítót használnunk, ezt sajnos ősszel már nem tudjuk elhagyni. Ez nagyon megterheli a hajszerkezetet, és hamar szalmaszerűvé válik. A károsodást úgy tudjuk elkerülni, ha a fodrászunkkal levágatjuk a töredezett végeket, valamint regeneráló sampont és balzsamot használunk. Lehetőleg keressünk zsurlófüvet és búzaproteint tartalmazó terméket. Belsőleg is táplálhatjuk a hajszálakat, ha megfelelően táplálkozunk: fogyasszunk sok teljes kiőrlésű terméket, hüvelyeseket és tojást. A bennük lévő biotin és cink ugyanis serkenti a hajnövekedést.

2. Radírozás a fakó bőr ellen 

Ősszel természetesen kopik a nyári barnaság, így a bőrünk fakónak és sápadtnak tűnhet. Ez ellen segít a radír, amely eltávolítja a száraz réteget, így a bőr újra élettel telinek, frissnek hat. Emellett feltétlenül használjuk energizáló szérumot, amely fehér teát, Q10 koenzimet vagy vitaminokat tartalmaz, amelyek feszesítik a bőrt és kisimítják a kisebb ráncokat.

3. Harc a száraz bőr ellen

Hidegben azt érezhetjük, hogy feszül a bőrünk – főleg az arcukon és a lábunkon. Ez azért van, mert a hőmérséklet-változás miatt a bőrfelszínen nem termelődik annyi zsiradék, amely gondoskodna a természetes védőrétegről. A megfelelő hidratálás érdekében visszazsírozó ápoló termékeket kell használnunk, amelyek például sheavajat, ureát, dió- vagy argánolajat tartalmaznak. Ahhoz, hogy ezek az anyagok megmaradjanak a szövetekben, szükséges még az is, hogy a krémben legyen hialuronsav és a pantenol. Ha belülről is szeretnénk táplálni a bőrünket, fogyasszunk diót. Sok benne az E-vitamin, amely az egészséges, kiegyensúlyozott és megfelelő nedvességtartalmú bőr legjobb ápolója.

4. Sárga kéz- és lábkörmök

Nyáron szeretjük kilakkozni a kezünkön és a lábunkon is a körmeinket – persze lehetőleg hetente váltogatva a színt. Őszre ebből sajnos csak sárga, berepedezett körmök maradnak, ami nem igazán szép látvány. A megoldás egy alapos kezelés: először távolítsuk el alaposan a lakkmaradványokat, reszeljük le a körmeinket, majd készítsünk egy lábfürdőt, amibe ecetet is teszünk (fél liter vízhez adjunk 10 ml ecetet). Áztassuk benne az ujjainkat tíz percig, dörzsöljük át őket, majd szárítsuk meg. Ezután polírozzuk át őket. Annak érdekében, hogy a probléma ne forduljon elő újra, lakkozás előtt mindig használjunk alapozó lakkot. Ha pedig szeretnénk kicsit gyorsítani a körmeink növekedését, fogyasszunk halolajtartalmú étrendkiegészítőt.