Tippek a festett haj frissességének és szépségének megőrzéséhez


Szépségápolás
25/06/2020
Öt egyszerű praktika, melyek segítségével hosszabb időre megőrizhetjük új hajszínünket!

1.lépés: A haj „immunrendszerének” megerősítése
Előzzük meg a fakulást, még mielőtt az bekövetkezne, mégpedig azáltal, hogy lezárjuk a hajkutikulát. Ez megóvja a hajtüszőt, így a festékpigmentek és a nedvesség a hajszálakban maradnak. Hogyan tehetjük mindezt? Például a színmegóvó sampon és balzsam rendszeres használatával, hiszen az regenerálja a károsodott kutikulát, visszaadja a hajnak a vitalitását és pótolja az elvesztett nedvességet. Próbálja kis a Pantene Lively Color 2az1-ben sampont és balzsamot, amely segít a hajszín élénkségének megőrzésében, a hajszálak elnehezítése nélkül.

2. lépés: védelem
A medencék vizében használt klór egy fertőtlenítőszer, amely a melírnak zöldes árnyalatot kölcsönözhet, nem beszélve a szárító hatásáról, amely még a legdúsabb sörényt is célba veszi. Úszáskor pedig az úszósapka viselete szinte kötelező.

3. lépés: egy hűs zuhany
Mint ahogyan a bőr pórusait, a forró víz a haj kutikuláit is megnyitja, lehetővé téve ezzel, hogy a festett hajszín és a nedvesség „elszökjenek” a hajszálakból, ami pedig fakó és károsodott hajat eredményez. Zuhanyozzunk szobahőmérsékletű vízben és ha bírjuk, végezzük az utolsó öblítést hideg vízzel, ami újra összezárja a kutikulát és bent tartja a pigmenteket.

4. lépés: a hajápoló termékek kiválasztása hajtípus szerint
Amennyiben az ön hajszíne vörös, akkor valószínűleg már tapasztalta, hogy körülbelül egy hónap elteltével a szín sajnos elveszíti intenzitását. Ennek oka, hogy a vörös festék molekulái apróbbak, mint a barna vagy fekete festékben találhatók, így gyorsabban „mozognak”. A hajon hagyható balzsamok megőrzik a hajtüszők egészségét, ezáltal a pigment-befogadó képességüket is. A Pantene Pro-V Lively Colour intenzív, regeneráló pakolás segít a töredezett hajvégek és a haj vitalitásának helyreállításában, és ez a vörös haj titkos fegyvere a színmegfakulás ellen.

5. lépés: minél természetesebb, annál jobb
Az olyan hőformázók használata, mint a hajszárítók vagy a hajvasalók, - bár képesek kedvenc frizuráink megformázására, - károsíthatják is a hajat és felgyorsítják a színvesztést. A hajfestést követő első hétben kerüljük a forró eszközök használatát, helyette engedjük a hajat természetesen száradni! Ezt követően a hajformázáshoz, a haj védelme érdekében használjunk jó minőségű hő elleni védelmet nyújtó terméket, például Pantene intenzív hajregeneráló sprayt. 

Ön hogyan tartja csúcsformában festett haját? Ossza meg velünk ötleteit hozzászólás formájában!

Pantene