Hogyan szárítsuk be otthon tökéletesre a frizuránkat?


Szépségápolás
5/03/2021
Mindenki imádja a szalonban tökéletesre beszárított frizuráját, azonban nincs mindig idő egy újabb szalonlátogatásra. Íme egy hozzáértő útmutatója, hogy otthon is megvalósíthassuk a „frissen a fodrásztól” külsőt.

Az élet egy merő rohanás és nem mindig van időnk beülni a fodrászhoz, amikor épp szükség volna rá. Azonban egyszerű, szakértői útmutatónkkal otthon is telt, ragyogó és extra selymes hajat varázsolhatunk magunknak.

Az eredmény több napon át tart, így megkönnyíti hajunk formázását a hét hátralevő részében. Ha ki szeretnénk próbálni a legújabb hajtrendeket, ezzel a szárítási útmutatóval bármely divatos frizurához előkészíthetjük hajunkat.

Első lépés: Paskoló mozdulatokkal itassuk fel a nedvességet!
Amint kiléptünk a zuhanyzóból, ahelyett, hogy „turbánba” bugyolálnánk vagy erőteljesen dörzsölni kezdenénk a hajunkat, finoman nyomkodjuk át egy pamut vagy frottír törölközővel, így felitatva róla a nedvességet. Ez segít megelőzni a haj begöndörödését. Ezután vigyünk fel egy kevés Pantene Repair&Protect hajápoló és hajregeneráló olajat a hajközéptől a végekig, hogy selymes és hidratált tincseket kapjunk végeredményül, melyek nem lapulnak le.

Második lépés: Nagyjából szárítsuk meg
Szárítsuk meg hajunkat gyorsan, de nem teljesen. Hajtsuk előre a fejünket és tartsuk a hajszárítót a hajtövekhez, miközben ujjainkkal fésülő mozdulatokkal átsimítjuk hajunkat. Amikor még valamelyest nedves, hagyjuk abba a szárítást, és amennyiben a haj természetes hullámosságát szeretnénk megőrizni, vigyünk fel a tincsekre Pantene Repair&Protect hajápoló és hajregeneráló olajat, mivel az segít annak formában tartásában.

Harmadik lépés: Válasszuk tincsekre!
Egy széles fogazatú hajkefével osszuk négy részre a hajunkat: elöl, két oldalt és hátul (fültől fülig). Hajcsattal rögzítsünk mindent, kivéve a hátsó tincset. Ha van frufrunk, először szárítsuk be azt egy kisméretű körkefével. Ezt követően vegyünk kézbe egy közepes méretű körkefét (a vaddisznósörtés hajkefe a göndör, műanyag sörtés pedig egyenes hajhoz ideális), majd tekerjük köré a tincset körülbelül egy centire a hajtőtől kiindulva. Húzzuk lefelé a hajkefét, és a hajszárító fúvókájával kövessük ezt a mozdulatot. Ez a mozdulatsor csillogást, puhaságot és ragyogást kölcsönöz a frizurának.

Negyedik lépés: Utolsó simítások
Ismételjük meg a mozdulatsort a szélső és elülső elválasztott tincseken. Használjunk nagyobb kefét hátul, és kisebbet az oldalsó és elülső részeken, valamint az arc körül. Amikor egy nagyobb tincs már száraz, fújjuk át röviden hideg levegővel, hogy megőrizzük a ragyogását. Végül, rögzítsük frizuránkat hajlakkal, majd gyönyörködjünk a tökéletes végeredményben!

Útmutatónk segítségével nem kell többé frizuránk kellemetlen látványa miatt aggódnunk!. Legyen szó egy sima beszárításról vagy néhány új hajtrend kipróbálásáról a következő napokban, garantált, hogy imádni fogjuk a végeredményt! Ragadjuk hát meg hajkefénket, izzítsuk be a hajszárítót és varázsoljunk a rakoncátlan tincsekből gyönyörű hajkoronát.

Ön hogyan formázza meg frizuráját otthon? Ossza meg másokkal is az ötleteit hozzászólás formájában!