Tökéletes frizura hajszárító és formázóeszközök nélkül


Szépségápolás
13/12/2018
Próbálja ki ötleteinket, melyekkel bárki szuper frizurát varázsolhat  magának formázóeszközök használata nélkül. 

Ha természetesen hagyja haját a levegőn megszáradni, a végeredmény nem túl mutatós? Nem kell, hogy így legyen! A megfelelő technikákkal és termékekkel visszakaphatjuk hajunk természetességét, így bármikor készen állunk az indulásra.

Az egészséges hajnak szüksége van arra, hogy néha megpihenjen a hajformázó készülékek károsító hatásaitól, azonban senkinek nem kell tudnia, hogy hajunk és eszközeink „szabadságra mentek”. Hajmosás után kövessük az alábbi egyszerű tippeket, és pár perc múlva úgy léphetünk ki az ajtón, mintha a fodrásztól jöttünk volna. 

Akinek a haja szögegyenes
Miután megmostuk hajunkat, a fejbőrt, a  hajtövet és a hajvégeket tápláló Pantene Nature Fusion Strength & Shine hajsamponnal, töröljük törölközővel szárazra, amennyire csak lehet.  Ha már csak nedves a haj, egy fésű segítségével távolítsuk el az esetleges gubancokat. Ehhez semmiképp ne használjunk hajkefét, ugyanis az megtörheti és károsíthatja a hajat. Végül ujjainkkal masszírozzunk a hajba hidratáló hajpakolást vagy zselét, elsősorban a hajközéptől a végekig.  

Csavarjuk  fel hajunkat két kontyba a fejtetőn, és rögzítsük őket hajtűvel, ne hajgumival, ugyanis az megtöri a hajat. Miközben felöltözünk és kisminkelünk, hagyjuk a hajunkat magától megszáradni Vegyük ki a hajtűket, dobjuk össze és fogyasszuk el a reggelit miközben teljesen megszárad a frizuránk, majd helyezzünk fel néhány Velcro hajcsavart a felső rétegekre. Permetezzük át hajlakkal, és hagyjuk így pár percig mielőtt kivennénk a csavarokat. Ezzel el is készült a természetes hajformázás, magas hőformázók használata nélkül.

Akinek a haja hullámos
Pihentessük a hajsütővasat, helyette, varázsoljuk elő hajunk természetes hullámjait. Először is mossunk hajat lágyító hatású samponnal, hogy selymes és határozott hullámokkal tarkított hatást kapjunk. Lazítsuk fel a fürtöket ujjaink segítségével, de ügyeljünk arra, hogy inkább összetapadjanak a tincsek ahelyett, hogy szétválasztanánk őket egy hajkefével. 

A még vizes hajra vigyünk fel hullámosító krémet vagy zselét. Hajoljunk előre, és egy törölközővel itassuk fel róla a nedvességet, markoló mozdulatokkal. Csavarjuk fel hajunkat és rögzítsük hajtűvel, majd folytassuk reggeli készülődésünket. Amint hajkoronánk már csak egy picit nedves, fújjunk rá kevés hajlakkot, hogy elkerüljük a kósza, repkedő hajszálakat. Ezzel máris készen állunk a napra, gyönyörű loknikkal fejünkön. 

Akinek a haja göndör
Mossuk meg hajunkat lágyító hatású vagy göndör hajra tervezett samponnal és balzsammal, majd zuhanyzás közben bontsuk ki ujjainkkal a gubancokat. A még vizes hajra vigyünk fel göndörítő krémet vagy zselét, hogy elkerüljük a kósza hajszálakat és megtartsuk a loknik határozott formáját. Tegyünk a tenyerünkbe a krémből, dörzsöljük össze kezünket és mintha kelyhet formálnánk kezeinkkel, emelő mozdulatokkal vigyük fel hajunkra. Ez majd rásegít a szép, göndör formákra, illetve nem engedi, hogy kusza végeredményt kapjunk.

Ismételjük meg a mozdulatsort, ezúttal egy törölközővel kezünkben. Használjunk göndörítő krémet és kössük fel hajunkat egy kontyba, majd rögzítsük fejünk tetején hajtűkkel, miközben készülünk. Mielőtt kilépünk az ajtón, engedjük le hajunkat, de ne érjünk hozzá, nehogy összekuszáljuk. Így egész nap gyönyörű és rugalmas loknikkal tündökölhetünk.

Akinek a haja dús
Mossuk meg hajunkat Pantene Intensive Repair 2az1-ben hajsamponnal, majd tegyünk rá balzsamot, amit rövid ideig hagyjunk állni a hajon.  Bontsuk ki az esetleges gubancokat ujjainkkal, majd válasszuk négy részre: először hátul, aztán felül, majd kétoldalt. Tekerjük és tűzzük fel mindenhárom elválasztást. Kezdjünk el velük egyesével dolgozni: vonjuk be formázóhabbal, hogy kiemeljük a haj formáját és óvjuk a szálkásodástól.

Akinek a haja rövid
Ne hagyjuk, hogy frizuránk a rövidsége miatt elvegye kedvünket a formázástól! Hajmosás után a legfontosabb, hogy textúrát kölcsönözzünk számára. Ezt sós permet vagy közepes tartású formázóhab segítségével érhetjük el, amelyet a még nedves tincsekre vigyünk fel. Fésüljük át ujjainkkal, majd igazítsuk tetszés szerintés és hagyjuk így megszáradni, miközben elkészülünk. Amikor megszáradt, előre hajtott fejjel rázzuk meg. Amennyiben frizuránk még ezek után is formázásra szorul, használjunk kevés hajlakkot és túrjuk át ujjbegyeink segítségével. 

Ezzel a pár apró trükkel könnyedén kelthetjük azt a látszatot, hogy egész reggel a tükör előtt álltunk hajsütővas és hajvasaló társaságában, miközben a valóságban semmilyen eszközt nem igényelnek ezek a nagyszerű és mutatós frizurák. 

Egy papírtörlő segítségével itassuk fel a hajról tincsenként a nedvességet, majd ismételjük meg a műveletet. Amennyiben hajunk különösen dús, rögzítsük azt úgy, hogy a levegő a töveket érje, így könnyebben megszárad amíg készülődünk. Mielőtt elhagynánk otthonunkat, permetezük át a hajat hidratáló sprayvel, majd utoljára tekerjük fel, és húzzuk ki tincseinket. Ezzel indulhat is a nap!

Önnek is vannak ötletei a témával kapcsolatban? Ossza meg velünk hozzászólás formájában!