Egyszerű nyári frizurák


Szépségápolás
9/04/2024
Enrico Mariotti hajszobrász bemutatja az idei nyár frizuratrendjeit, valamint beavat bennünket azok elkészítésének titkába.

Mit kezdjünk frizuránkkal a nyári napokon? Egyenesen a kifutókról íme a legújabb divat, amely elsősorban a hosszú hajat célozza meg.

A hosszú hajat gyorsan nyakszirt- vagy fejtő kontyba lehet tűzni. A konty a fej köré fonva elegáns, oldalra tűzve és az arcnak keretet adva pedig kifejezetten szexi viselet.

  • A hosszú haj esetében a trend vagy a volument, vagy a nedves frizura hatást részesíti előnyben, mintha csak egy medencéből léptünk volna ki.
  • Azoknak, akik a középhosszúságot részesítik előnyben, a “Chop” frizurát ajánlanám. Ez nem más, mint egy modern csavarral és puha, lágy esésű hullámokkal tarkított bob, amelyet mintha csak a napsütés szárított volna meg. Ez egy rendkívül praktikus, a nyárhoz minden téren igazodó frizura.
  • Egy másik ötlet, melynek segítségével megújulhat külsőnk, az az ún. “Bang” viselet. Ez a kétoldalt hosszú, rövidre nyírt, dús frufruval tarkított frizura meglágyítja a szögletes arcformát. Ugyanennek a stílusnak a rövid változata karaktert kölcsönöz a lágyvonású arcnak, a lekerekített “Bang” pedig szélesíti a hosszú és vékony fejformát.

Halfarok-fonatos konty
Szofisztikált, ugyanakkor könnyen megformázható; a halszálka- vagy halfarok-fonatos konty nagyszerű megoldás a rakoncátlan haj számára, amely egy laza, alternatív frizura. S hogy mi még az idei divat? Használjunk sálat fejpánt gyanánt, tűzzünk bele színes virágot, vagy fújjunk rá aranyszínű, csillámos spray-t. Íme, hogyan készíthetjük el ezt a fonást négy egyszerű lépésben:

  • Fésüljük át a hajat, oldjuk ki a végekből a gubancot. Fogjuk össze a tarkón copfba és válasszuk egyenlően ketté.
  • Vegyünk a kezünkbe egy vékony tincset a jobb oldali elválasztásból, és fonjuk a bal oldaliba.
  • Hasonlóképp, vegyünk kézbe egy vékony tincset a bal oldalról és fonjuk bele a jobb oldaliba. Ismételjük meg a múveletet mindaddig, amíg a haj végéhez érünk. Elsőre a dolog bonyolultnak tűnhet, de ha egyszer elsajátítjuk a fonás technikáját, utána már gyerekjáték az egész.
  • Amikor a fonás végéhez értünk, fogjuk össze a végeket hajgumival. S hogy mi a titka a tökéletes hajfonatnak? A fonás közben mindig szorosan húzzuk meg a tincseket, hogy ne lazulhassanak ki!
erdekesnek talalta?