Kvíz: Melyik az Arcformájához Illő Frizura


Szépségápolás
4/03/2021
Szeretne változtatni frizuráján de nem tudja eldönteni mit válasszon? Segítségünkkel most beazonosíthatja saját arcformáját, mi pedig ötleteket kínálunk és megmutatjuk, melyik hírességektől meríthet inspiráló frizuraötleteket.

Próbálja ki kvízünket: Találja meg az arcformájához leginkább illő hajstílust!

Szeretne változtatni frizuráján de nem tudja eldönteni mit válasszon? Segítségünkkel most beazonosíthatja saját arcformáját, mi pedig ötleteket kínálunk és megmutatjuk, melyik hírességektől meríthet inspiráló frizuraötleteket.

A rengeteg divatos frizura közül nem mindig könnyű kiválasztani azt, amelyik nekünk is a legjobban állna. Az alábbi kvíz segít beazonosítani az arcformánk típusát, hogy aztán kiválaszthassunk a hozzánk illő frizurát.

Álljunk egy nagyobb tükör elé, kiegyenesített háttal, hátraszegett vállakkal és kissé felfelé néző arccal, majd vegyük szemügyre az arcszerkezetünket! Lehetőleg a fény ne vetüljön egyenesen az arcunkra vagy a tükörre.

Az Ön arca…

a) jóval keskenyebb állvonalban,  mint a homlokánál

b) kiszélesedik a halánték és hajvonalban

c) kb. kétszer olyan hosszú, mint amilyen széles

 

Az Ön arca…

a) hosszabb mint amennyire széles

b) nagyjából egyformán széles a homlok- és állkapocs vonalában

c) finoman kerekedő állban végződik

 

Az Ön arca…

a) kicsit szélesebb a homlokánál mint az állkapcsánál

b) telt babaarc

c) inkább szögletes formájú

 

Az Ön arccsontja…

a) finoman ívelő

b) hossza nagyjából egyezik arcának szélességével

c) méretben hasonló az álkapocscsontjához

 

Na és az álla?

a) Ovális alakú

b) Finom és hegyes

c) Inkább szélesedő

Amennyiben a legtöbb válasza A:

Szerencsés alkat, arca ugyanis számos frizurához illik. A dús tincsek, vagy laza loknik egyaránt jól mutatnak fejformájához. A megszelídített, ragyogó hatásért használjon tápláló balzsamot! Tincseiből szexi, hátrafésült  frizurákat is készíthet, de a rövidebb, rétegesen vágott haj is tökéletes megoldást jelent. A vállalkozóbb szelleműek az asszimetrikusra vágott “pixie” fazont is kipróbálhatják. Azoknak, akiknek haja vékonyszálú, a volumennövelés érdekében a rétegzett vágást javasoljuk. Az arc két oldalánál  puhított, vagy az arccsontoknál laza hullámokban végződő frizura is jelenthet megoldást. Amennyiben az egyenes frizura mellett dönt, emelje meg haját a hajtőnél!

INSPIRÁLÓ CELEBEK: Kylie Minogue, Natalie Portman, Jessica Alba, Carey Mulligan, Emma Stone, Emma Watson, Beyoncé, Sienna Miller, Megan Fox, Jourdan Dunn

Amennyiben a legtöbb válasza B:

Az Ön esetében a lényeg, hogy a tekintetet a szemeire és az arccsontjára vonzzuk, valamint volument vigyünk az arc alsó felére. Amennyiben nem szeretne engedni hajának hosszából, akkor fokozatosan hosszuló, rétegelt vágást kérjen. Az egyenes hajnál arra kell figyelni, hogy arcunkat a is tarkítsák ráeső tincsek, amelyek kiemelik az arccsontot és vékonyítják az arcot. Kerülje a rövid, élesre vágott frufrukat: az oldalra sepert tincek sokkal inkább előnyösek az arcához! A féloldalas frufru szintén jobb megoldásnak bizonyul a középen történő elválasztásnál. Dús haj esetében az állkapocs vonalában végződő, hullámos bubi frizurát javasoljuk. Őrizze meg hajának teltségét a  Pantene Pro-V Extra Volume 2-az-1 ben termékekkel, melyek formulájuknak köszönhetően nem nehezítik el a hajszálakat.

INSPIRÁLÓ CELEBEK: Reese Witherspoon, Katie Holmes, Rachel Bilson, Christina Ricci, Kim Kardashian, Kate Bosworth, Cameron Diaz, Christina Ricci Kate Winslet, Drew Barrymore, Kirsten Dunst, Mila Kunis

Amennyiben a legtöbb válasza C:

Ebben az esetben a vágás lényege, hogy az éles és szögletes arcformákat a haj lágy esésével kompenzáljuk. Mindez legegyszerűbben hullámokkal és loknikkal érhető el, illetve ritkítással a szögegyenes haj esetében. Kerülendők a határozott kontúrokkal tarkított, állkapocs vonaláig érő bubifrizurák: az Ön esetében ennél nagyobb hosszúságra van szükség. A lágy esésű hullámok kiemelik az arccsontot és dúsítják a volument, melynek köszönhetően az arc formája kerekdedebb lesz. A frizura hajtőnél történő megemelése ez esetben nem jó ötlet, ezért kerüljük a rövidre nyírt rétegeket! Az orcák alá hulló, hosszított tincsek viszont nagyszerűen mutatnak: a látványos hatáshoz képezzünk finom hullámokat a hajban! Amennyiben a vállon túl érő frizurákra szavaz, a volument szintén göndörítéssel lehet elérni, ahogyan például Sarah Jessica Parker esetében. Használjon Pantene Strenght & Shine range termékeket, hogy haja fényes és ragyogó maradjon! 

INSPIRÁLÓ CELEBEK: Minnie Driver, Kristin Scott Thomas, Sandra Bullock, Demi Moore, Gabby Logan, Liv Tyler, Jade Jagger, Gisele Bündchen

Önnek melyik híresség jelenti a legnagyobb inspirációt és mi a legjobb frizura amit valaha kipróbált? Ossza meg velünk hozzászólás formájában!

További hajápolási tippekért látogassan el a Pantene honlapjára.