Lakatos Márk: "Nincs egy rongyom, amit felvegyek!" Az alapruhatár darabjai


Szépségápolás
8/03/2021
Valószínűleg sokan gondoljátok, hölgyeim, hogy az öltözködés sokszor nyűg. A ruhásszekrény lehet barát és cinkostárs, ahová a kíváncsi férfi szemek elől elrejtheted a titkaid, az esetek többségében azonban veszélyes szörnyeteg, amely hatalmas szájával bármikor kész arra, hogy elevenen elnyeljen.

Naponta többször, az éppen aktuális programoktól függően, nők milliárdja áll az óriásira tátott száj előtt, és gondolkodik, lamentál, dühöng vagy éppen sopánkodik, és újra és újra felteszi magának a nehezen megválaszolható kérdést: „Mit vegyek föl" Néha - és ez igazán a ritkább esetek közé tartozik - gyorsan megszületik a válasz. „Ma végre felvehetem azt a cuki kis ruhát, amit a múltkor vettem, hiszen premier lesz!" Vagy: „A pasim imádja a piros koktélruhámat. Téma lezárva." Máskor: „A főnök nem szereti, ha miniszoknyát hordunk a munkahelyen. Jöjjön a fekete nadrágkosztüm!"

Ám a fenti alkalmak ritkák, mint a fehér holló. Az ember lánya legtöbbször sötét felhőkkel a homloka körül áll a tükör előtt, s úgy érzi, mintha a puha szőnyeg egyre jobban besüppedne a lába alatt, s mintha valamilyen furcsa örvény próbálná magába szippantani. S ekkor elfúló hangon vagy hisztérikusan rikácsolva kiszakad belőle a mondat, amit valószínűleg még a bűnbeesés pillanatában tanított meg Éva anyánknak a Ruhásszekrény Kígyója: „Nincs egy rongyom, amit felvegyek!"

Lehet, hogy kicsit eltúloztam a dolgot, sokszor a fejemhez vágták már, hogy „sok vagyok", de a fent leírt alaphelyzet minden nő életében általános. Ám van ellenszer: a következőkben bemutatom azt az alapruhatárat, ami mindig segíteni fog, drágám, hogy a ruhásszekrény előtt eltöltött idő a lehető legrövidebb és a legkevésbé stresszes legyen. A megoldás egy olyan kirakós játék, amelynek elemei az ún. alapdarabok. Ezek az időjárás, az alkalom, de még a hangulatod változása esetén is biztonságot jelenthetnek. Lássuk, mi található a jó gardróbban!

A hat legnélkülözhetetlenebb ruhadarab

A most következ darabokat feltétlenül be kell építened a ruhatáradba. Ezek azok a kötelez elemek, amelyek bármilyen stílusú hölgy öltözködésének megkerülhetetlen építkockái. Meglátod: ezekkel a ruhákkal mindig úgy érezheted, hogy hatost dobtál. Legyen szó bármilyen alkalomról, az öltözékedet hozzájuk igazíthatod.

1. Sötét (leginkább fekete) nadrágkosztüm.
A nadrág és a blézer külön is bármivel kombinálható.
2. Ceruzaszoknya
Amennyiben nagyon széles a csípőd, választhatsz A-vonalút is. A lényeg az egyszerűségen van. Így mindennel felveheted!
3. Makulátlan fehér ing
Akár elegánsan, akár lezserül viseled, mindig sikkes leszel benne.
4. Tökéletes szabású farmer
Az egyenes szabású farmer mindig jó megoldás. Válassz sötétebb színt, így több dologgal felveheted.
5. Csinos vonalú ballonkabát
Térdig érő hosszban és diszkrét alapszínben a legtöbb öltözék alapja lehet
6. Kis fekete ruha
Ez a klasszikus soha nem hagy cserben, bárhova is mész benne.

Időtlen klasszikusok

A következőkben nézzük át azokat a ruhadarabokat, amelyek örökzöldeknek számítanak. Nagy előnyük, hogy nem mennek ki a divatból minden szezon után. A kérész életű trendek változásában is állandó pillérként funkcionálnak minden elegáns nő ruhatárában. Miért Mert nagy az alkalmazkodóképességük, diszkréten a háttérben tudnak maradni, de közben mindig ott őrködnek a tökéletes megjelenés felett.

Fehér Póló. A legfontosabb alap a trendi réteges öltözködéshez. Ha találsz egy jó szabást valamilyen kellemes anyagból, vegyél belőle annyit, amennyit csak a pénztárcád enged. Kashmírkardigán. Hordhatod inghez, de kabát vagy blézer helyett is működik, akár koktélruhához. Elöl végig gombos változatban remek alakformáló lehet. Olyan klasszikus színekben, mint a tengerészkék, a szürke, a camel mindenhez felveheted. Matróznadrág. Coco Chanel találmánya. Bármilyen felsővel elegáns leszel benne, mint az isteni Katharine Hepburn. A-vonalú vagy egyenes kötényruha. Egy minimalista ruha mindennel működik. Elég, ha Jackie Onassis letisztult stílusára gondolsz. Vehetsz alá inget vagy pólót, hordhatod lapos sarkú vagy papucscipővel. Tuxedo, azaz szmoking. Yves Saint Laurent emelte be a női ruhatárba, és azóta is állandóan divatban van. Praktikus és végtelenül elegáns, akár farmerrel, akár koktélruhával hordod. Buklé blézer. Chanel él és élni fog! Bármivel kombinálod, mindig a párizsi sikk jut majd eszébe rólad az embereknek. Telitalálat! Teveszőr kabát. A homokszín az egyik legelegánsabb árnyalat, bármelyik nőt hercegnővé tesz. Ne feledd: a kabát az első és utolsó dolog, amit látnak rajtad a hideg hónapokban. Ezen nem szabad spórolni!

A kikerülhetetlen alapdarabok és örökzöld klasszikusok birtoklásával biztonságban érezheted magad annyira, hogy nyugodt szívvel kísérletezz a kiegészítőkkel. A cipő, a táska, a kendő, az övek és a bizsuk, netalán a valódi ékszerek, a drágakövek és az igazgyöngyök tekintetében jóval nagyobb a játéktered, ha az öltözéked alapjait a fentiek szerint állítod össze. Egy dolog azonban mindig lebegjen a szemed előtt: a megjelenésed beszél helyetted. Legyen saját nyelved, ami pontosan kifejez Téged. Ez a TE STÍLUSOD!