Magyar cipőtervezők


Szépségápolás
4/03/2021
Ma már nem kell Ausztriába vagy Angliába mennünk, ha divatos és egyedi tervezésű cipőt szeretnénk vásárolni.

A legjobb magyar cipődizájnerek lábbelijei bármelyik híres külföldi márkával felveszik a versenyt.

A cipőtervezés hazai csillagai között mindössze egy nő, Vágó Réka szerepel. Viszont manapság talán ő a leghíresebb, akit a határainkon túl is ismernek és elismernek.

Vágó Réka
A 2005-ben alapított REKAVAGO márka alapítója gyermekkora óta a művészek kreatív világát színesíti. A London College of Fashion-t is megjárt művésznő fiatalos és kozmopolita látás-módjával Magyarország leghíresebb női cipődizájnere. Olyan cipőket tervez, amelyek nőiesek, szexisek, elegánsak és kényelmesek is egyben. A kizárólag minőségi alapanyagokból gyártott lábbelik általában bőrből és különleges textilekből készülnek.
Cím: 1137 Budapest, Szent István park 2., Rekavago

Kurkor & Réti Manufaktúra
Ebben az egyedi, luxus cipőboltban több cipőkészítő mester darabjai közül választhatunk. A tradicionális technika mellett az itt forgalmazott női- és férficipők mindegyike kizárólag természetes anyagból készül. A több mint hatvan különböző, a klasszikustól a modernig terjedő modellek között olyan különlegességek is megtalálhatók, mint az egzotikus bőrökből (strucc, krokodil) készült női- és férficipők, vagy akár a vízzáró réteggel ellátott golfcipők.
Cím: 1052 Budapest, Aranykéz u. 1.

Vass László
A cipészmester - aki édesapjától örökölte a kézzel varrott cipők elkészítésének titkát, - lábbelijeihez csak a legjobb minőségű bőröket, béléseket és talpakat használja. Legfőbb célja, hogy a kézi technológiából adódó időtállóságot sikeresen összehangolja a modern dizájnnal. A Vass cipőnél inkább a férfiakra szakosodtak, de női cipőket is készítenek - akár méret után is. Igényes vevőik több száz kilométert is hajlandóak utazni egy-egy kézzel varrott, tökéletes darab miatt.
Cím: 1052 Budapest, Haris köz 2. Vass-cipo

Juhos cipőmanufaktúra
Az 1910-ben alapított, apáról-fiúra szálló cég cipőit hagyományos kézműves technológiával készítik. A szakképzett mesteremberek 560 különböző színű, természetes felsőbőrrel, 15-20 egyedi kaptaformával és 40-féle sarokformával dolgoznak, így cipőik amellett, hogy divatosak, a tökéletes komfortérzetet is biztosítják viselőiknek. Termékeik kis szériában készülnek, és egyedi megrendeléseket is teljesítenek.
Cím: 1052 Budapest, Váci utca 10. Juhoscipo