Ültessünk jobb levegőt, tanítsuk gyerekeinket!

Válaszd a termékeinket, hogy az Iskolakertekért Alapítvánnyal együttműködve iskolai gyümölcsfák ültetését és azok fenntartásának oktatátást támogassuk közösen Magyarországon!

logo

Lezárult

2021-es és 2022-es faültetési programjainknak köszönhetően már több, mint 20 000 fa ültetését támogattuk hazánkban. Idén sem állunk meg, és a környezettudatos nevelést szem előtt tartva folytatjuk a faültetést!

A Programról 

Az Iskolakertekért Alapítvány és a Procter&Gamble közösen hirdette meg a magyarországi általános iskolák számára a gyümölcsfa ültetési programot. Ennek keretében az intézmények pályázhatnak gyümölcsfák és cserjék ültetésére valamint azok fenntartásához az Alapítvány oktatási anyagot és 1 tanéven keresztül folymatos szakmai támogatást nyújt.

A program célja iskolai faültetés és gondozás társadalmi szemléletformálása, a fák levegőminőségi szolgáltatásaira való figyelemirányítás, öngondoskodás ösztönzése és az iskolák zöldítése gyümölcsfák ültetésével, valamint gyümölcsész ismeretek bővítése az ifjúság körében.

A program keretében kiosztott gyümölcsfák és cserjék mindegyike régi, történelmi fajtájú, különböző hazai tájegységekről begyűjtött és újra szaporított fajta, melyek az intenzív, modern fajtákhoz képest rezisztensebbek a betegségekkel szemben, vegyszermentes termesztésre alkalmasabbak és általában jobban tudnak alkalmazkodni az adott tájegység  környezeti változásaihoz is.

Szavazz és nyerj 2023. Május 25-től!

A pályázó iskolák közül Te is eldöntheted, hogy mely intézmény kapja a támogatást. Ehhez nem kell mást tenni, mint regisztrálni az everydayme.hu weboldalon vagy ha már rendelkezel fiókkal, akkor belépni és az általad kiválasztott iskolára leadni a szavazatod. A szavazók közül 10-en 1 évre elegendő Ariel kapszulát nyerhetnek. Minden regisztrált felhasználó 1 szavazatot adhat le 1 kiválasztott, a felületen megjelenített és a programra pályázó iskolára 2023 május 25. és június 30. között. A szavazás/nyereményjáték szabályzatát itt olvashatod el.

Az első 20 nyertes intézmény ennek a szavazásnak az útján kerül kiválasztásra.

Amennyiben a vásárlói mechanizmusnak köszönhetően több, mint 20 iskolát is tudunk támogatni az összegyűlt adományból, a további nyertes iskolákat az Iskolakertekért Alapítvány fogja kiválasztani az alábbi szakmai szempontrendszer alapján:

 • már rendelkeznek iskolakerttel,
 • „Ökoiskola” vagy „Örökös ökoiskola” címmel rendelkeznek,
 • technika tantárgy „C” modulját alkalmazzák (Kertészeti technológiák),
 • a beküldött adatlapon motiváltságuk megalapozottnak látszik,
 • mindezeken túl, akik időben hamarabb nyújtották be pályázatukat.

A fenti szempontok mellett törekszünk az országos lefedettség elérésére megyei szinten.
Itt találod az összes pályázó iskola listáját és megnézheted azt is, melyik kategóriába soroltuk az egyes iskolákat.

A faültetés egy olyan lépés a klímaváltozás elleni harcban, ami a fák növekedésével évek múlva is hozzájárul majd a jobb levegőminőséghez. Magyarország területéről 2001 és 2021 között 228 ezer hektár természetes erdő tűnt el [1], ezért az erdőtelepítésnek hazánkban is kiemelten fontos szerepe van. Minden egyes fa, minden új hektár erdő kiemelkedő jelentőségű a levegőszennyezés szempontjából.
A faültetés egy hosszútávú befektetés. Fontos, hogy gyermekeinket olyan szellemiségben neveljük, hogy számukra a környezet védelme és gondozása magától értetődő legyen.

 

Ezért támogatjuk idén, az Iskolakertekért Alapítvány-t, amelynek a célja minél szélesebb körben terjeszteni és hozzáférhetővé tenni az iskolakerteket, mint a fenntarthatóság és a környezettudatosság gyakorló színtereit a gyermekek, rajtuk keresztül pedig a társadalom minél szélesebb rétegei számára.

 

[1] Forrás: http://tinyurl.hu/aeaa

 

A Procter&Gamble elkötelezett amellett, hogy a következő évtizedben minden tevékenysége során karbonsemlegesen működjön.

 

video image

Hogyan segíthetsz?

Vásárolj bármilyen P&G terméket (Ariel, Lenor, Jar, Pampers, Blend-a-Med, Blend-a-Dent, Naturella, Always, Discreet, Pantene, Head&Shoulders, Aussie, Herbal Essences, Mr. Proper, Gillette, Ambi Pur, Old Spice, Tampax, Bear Fruits, Oral-B, Swiffer) 2023. április 26. és június 30. között az alábbi üzletekben és időszakokban, mert minden egyes vásárlás 3 forinttal támogatja a programot, aminek keretében iskolai gyümölcsfák ültetését és azok fenntartásának oktatását támogatjuk. Ezzel hozzásegítjük hazánkat és Földünket a tisztább levegőhöz. 

*A promóciós kampány játékszabályzata itt érhető el.

A promócióban az alábbi üzletek vesznek részt a következő időpontokban

Áruházlánc

Promóció kezdete

Promóció vége
Tesco 2023. április 26. 2023. június 6. 
Spar 2023. június 1. 2023. június 30. 
Auchan 2023. május 18. 2023. június 14. 
DM 2023. május 11. 2023. május 13.
RSM 2023. június 5. 2023. június 30. 
Kifli 2023. május 1. 2023. június 30. 
emag 2023. május 1. 2023. június 30. 
pelenka.hu 2023. május 1. 2023. június 30. 
Metro 2023. május 3.

2023. június 13. 


Az Iskolakertekért Alapítvány küldetése

Az Iskolakertekért Alapítvány 2015-ben azzal a céllal jött létre, hogy segítse az egykor széles körben elterjedt iskolakerti oktatás újjászületését.


Az Alapítvány támogatja:

 

 • új kertek létrehozását, meglevők megerősítését, 
 • kertvezetők egymásra találását, találkozók szervezését, 
 • szakmai anyagok elkészítését és közvetítését, 
 • műhelymunkák, képzések keretében kertvezetők ismereteinek bővítését,
 • közös problémák megfogalmazását és a megoldásuk keresését,
 • az iskolakertek érdekképviseletét, támogatók felkutatását.
ültetését és azok fenntartásának oktatátást támogassuk közösen

Céljuk, hogy az iskolakertben végzett tevékenységek oktató-nevelő lehetőségei minél több gyermek számára elérhetőek legyenek.

Elért eredményeik:

 • Elindították és koordinálják a magyarországi és Kárpát-medencei magyar anyanyelvű területek óvoda- és iskolakerti kezdeményezéseit összefogó Iskolakert-hálózatot. 
 • Szakmai tudásmegosztó honlapot működtetnek: www.iskolakertekert.hu
 • Pályázatokat írnak ki a hálózat tagjainak, ahol jó gyakorlatokat, azok megosztását díjazzák (pl.: természettudományos gyakorlatok az iskolakertben, nyári fenntartás jógyakorlatai, terápiás iskolakerti elemek).
 • Elindították az „Iskolakert füzetek” kiadványsorozatunkat.
 • Sokszínű Iskolakert vándorkiállítással járják az országot.
 • Tájékoztató és motiváló műhelynapokat, országos találkozókat szerveznek.
 • 2018 évben országos iskolakert felmérést végeztek (több mint ezer működő óvoda és iskolakert megtalálása).
 • Az informálisan működő Iskolakert Szakmai Műhely révén szakmai párbeszédet folytatnak az iskolakertekhez kapcsolódó szervezetekkel.
 • 2022-ben „Környezetünkért Díj” elismerésben részesültek az Agrárminisztérium részéről.

Tudj meg többet arról, hogyan használjuk tudatosan a mindennapi termékeinket!

 

Köszönjük, hogy P&G termékeket vásárolsz!