A tökéletes pihenéshez: lefekvés előtti rutin


Wellness
29/05/2020
Nem vagyunk egyformák, természetes, hogy másképp csinálunk dolgokat. Még ha másként is viselkedünk, mindig jó tanulni egymástól. Most az Everydayme csapata szeretne néhány tippet adni az esti, lefekvés előtti tevékenységekhez, amelyek felkészítik a bőrünket, a lelkünket és az elménket a tökéletes éjszakai pihenésre.

Tippek a lefekvés előtti rutinhoz:
 1. Alvásritmus betartása
  Minden este menjünk körülbelül ugyanakkor aludni, és mindig egyforma időben keljünk fel. Még hétvégén is csak legfeljebb fél órát térjünk el a megszokott ritmustól. Ez nehezen betarthatónak tűnik, azonban megéri figyelni rá, ugyanis a belső óránk egy idő után gondoskodik arról, hogy este magunktól fáradtak legyünk és reggel kipihenten ébredjünk.
 2. Könnyű vacsora
  Teli gyomorral rosszul fogunk aludni, mert a szervezetünk nem a pihenésre és a regenerálódásra koncentrál, hanem az emésztésre. Még ha jól is esik a nap végén egy jó kis vacsora, legalább két órával a lefekvés előtt együnk utoljára.
 3. Ellenőrző lista másnapra
  Írjuk össze, mi mindent kell másnap elintézni, milyen programok várnak ránk. Ha pontosan átlátjuk, mi fog történni, nem gondolunk stresszesen a feladatokra és az elintézendőkre. Ráadásul ezzel lezárhatjuk a mai napot is.
 4. Lélegzőgyakorlat
  A lassú, kontrollált légzés csökkenti a vérnyomást és megnyugtatja az egész testet. A 4-7-8 módszer segíthet: üljünk egyenes háttal az ágyra, nyomjuk a nyelvünket a szájpadlásunkhoz, és zárjuk össze az ajkainkat. Négyig számolva lassan szívjuk be a levegőt az orrunkon keresztül, tartsuk benn hétig, majd nyolcig számolva engedjük ki a szánkon keresztül úgy, hogy a nyelvünk közben a szájpadláson marad (tehát a nyelvünk mellett megy ki a levegő). Ezt ismételjük meg legalább háromszor, vagy addig, amíg úgy érezzük, teljesen megnyugodtunk.
 5. Laptop, mobil messzire
  Legalább elalvás előtt két órával érdemes hanyagolni a laptop- és mobilhasználatot. A mesterséges kék fény, ami belőlük jön, elhiteti a szervezetünkkel, hogy még nappal van, és ébernek kell maradnunk. Ráadásul a legújabb kutatások szerint a kék fénynek való kitettség nagyban csökkenti a bőr természetes éjszakai regenerálódó folyamatainak hatékonyságát, amely a bőr idő előtti öregedését okozhatja.
 6. Nyugtató levendula
  A levendula az egyik legkiválóbb, nyugtató hatású gyógynövény. Illóolaja segít a relaxálásban, így érdemes elalvás előtt forró fürdőt venni, amibe pár cseppet teszünk. Ha nem szeretjük áztatni magunkat, akkor a levendulás illatosító fújása a hálószobában ugyancsak hatásos alvást segítő módszer.
 7. Alvást segítő teák
  A citromfűből, kamillából vagy levendulából készült tea kiválóan nyugtat, ezzel biztosítva a tökéletes pihenést. Vigyázat: a citromfű- és levendulatea vízhajtó hatású, ezért ne közvetlenül elalvás előtt igyuk.
 8. Bőrápolás felsőfokon
  Az első legfontosabb lépés a smink és a kosz eltávolítása az arcról és a nyakról. Ezután jöjjön a tonik, a szérum (heti 1-2 alkalommal elég), majd a bőrtípusunknak megfelelő hidratáló. Kiegészítésként használhatunk arcmaszkot (hetente egyszer). Ha zsíros a bőrünk, agyagtartalmút, ha vízhiányos, hidratálót használjunk. A megfelelő hatás eléréséhez előtte mindenképpen radírozzuk le a bőrünket! Amiről még ne feledkezzünk el: minden este kenjük be a kezeinket is hidratáló krémmel, és hetente egyszer használjunk testradírt is.
 9. Illatos ágynemű

  Végül, de nem utolsósorban: a pihentető alváshoz különösen fontos a friss és puha ágynemű. A Lenor öblítő használatával az ágyneműk akár egy héten át megőrzik selymes puhaságukat. A hatékony frissességmegőrző technológiájának köszönhetően kedvenc illata érintésre aktiválódik és fokozatosan szabadul fel, így éjjel‑nappal élvezheti a kellemes frissességet. Ön a népszerű kék Lenor rajongója vagy inkább a francia luxusparfümök által ihletett Perfumelle termékcsaládot kedveli? Esetleg az Inspired by Nature öblítőket választja, amelyek varázslatos illatukkal a tavaszt csempészik otthonába? A döntés az Ön kezében van!

  Lenor